Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Jaké vybrat osvětlení pergoly?

Exteriér
Odpověděl:
MichaelaMichaela

Odpověď:

Pergola je ideální místo pro odpočinek a aby pohoda byla dokonalá, je dobré mít pergolu vhodně osvětlenou.

Převažují nástěnná svítidla na fasádu

Když se podíváte na současnou nabídku venkovních světel, jsou největší měrou zastoupena nástěnná svítidla, která se umísťují na fasádu domu nebo konstrukci pergoly. Na výběr je z různých tvarů, které určují i rozptyl světla. Pro větší pergoly je určitě vhodné pořídit více svítidel. Pro menší prostory je zajímavým řešením použití podhledových svítidel. Svou důležitou roli také hraje to, zdali má pergola sloužit pouze k sezení, nebo zdali její součástí bude například i gril či zahradní kuchyně.


 
     
Další variantou pro osvětlení pergoly jsou závěsná světla. Nejčastěji se jedná kovové lustry na řetězu v provedení luceren. Tyto typy mají výhodu, že poskytují rovnoměrnější osvětlení a také designově do většiny pergol dobře zapadnou.


Důležitá je ochrana před vniknutím vody a cizích předmětů

Pokud máte osvětlení v pergole umístěné tak, že vám na ně většinu dne svítí slunce, nemusí být klasické na elektřinu, ale můžete využít i moderní LED solární osvětlení. Uspoříte peníze, podpoříte životní pojištění a také nemusíte mít do pergoly přivedenou elektřinu.

Ať už dáte přednost jakémukoliv svítidlu, vždy nezapomeňte, že musí být v první řadě bezpečné, což znamená, že musí být dostatečně chráněno před vnějšími podmínkami. V praxi to značí, že pro osvětlení pergoly kupujte produkty pouze s hodnotou IP krytí 44 a vyšší. Budete tak mít jistou ochranu před vniknutím pevných cizích těles o průměru 1 mm a větších a proti vodě stříkající ze všech směrů.


 

Autor článku:

Michaela
Michaela Vedoucí zákaznického oddělení

Michaela je vedoucí zákaznického oddělení a našla si zálibu v inteligentním osvětlení a světelných zdrojích. Sdílí s vámi své nadšení prostřednictvím článků zaměřujících se například na výhody a fungování inteligentního osvětlení. Ale také radí, jak vybrat správný světelný zdroj a proč je výhodné myslet na LED technologii.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Doporučené produkty

Další dotazy z kategorie

Jaké vybrat osvětlení do garáže? Garáž a sklep
Jaká vybrat nájezdová svítidla? Exteriér
Jaký vybrat LED reflektor? Exteriér
Jak vybrat správnou barvu světelného zdroje? Světelné zdroje

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i