Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Instalace a použití LED pásků

LEDkové osvětlení

Lucie

Podlehli jste svodům nejnovějšího technologického vynálezu, ale teď nevíte kam a jak osvětlení umístit? Není nic jednoduššího, poradíme vám!

Podlehli jste svodům nejnovějšího technologického vynálezu, ale teď nevíte kam a jak osvětlení umístit? Není nic jednoduššího, poradíme vám!

LED pásek má nesčetně možností, kam jej místit. V první řadě si musíte odpovědět na důležitou otázku. Bude LED pásek sloužit jako exteriérové osvětlení nebo interiérové osvětlení? Do interiéru stačí pořídit obyčejný LED pásek, avšak v exteriéru už musí být voděodolný.
  • Příklady použití v interiéru:  Vitríny, barové pulty, podsvětlení kuchyňské linky, reklamní poutače, počítače, televize, nábytek, tmavé chodby, šatny, schodiště, sklepy, pracovní stůl, osvětlení polic....
  • Příklady použití v exteriéru: auto (nárazníky, podvozek), výkladní skříně, domovní dveře, zahrada, okenní parapety....
Pokud již máte vybranou plochu, na kterou budete LED pásek aplikovat, prvním krokem je nachystání si potřeb pro instalaci. My vám instalaci budeme demonstrovat na kuchyňské lince. Budete tedy potřebovat:
  • LED pásek
  • Napájecí zdroj pro LED pásek
  • Prodlužovací napájecí vodiče (dvojlinka - barevně odlišené podle polarity napájení)
  • pájecí soupravu
  • spínač na zapínání a vypínání osvětlení
Jestliže máme nachystané vše potřebné, můžeme začít s instalací. V první řadě si důkladně očistíme povrch, na něž budeme osvětlení instalovat. Poté si přesně změříme jak dlouhý povrch je a dle něj ustřihneme požadovaný kus pásku. Konstrukce LED pásku však neumožňuje pásek zkrátit kdekoli. Je nutné jej stříhat po úsecích. Délka jednoho úseku jen ejčastěji 5 cm a 10 cm. Místa, kde je možné pásek přerušit, poznáme podle čáry a pólů + a -. Často jsou tato místa označena nůžkami. V případě potřeby použijte prodlužovací napájecí vodiče. 
 
Po připojení zdroje do elektrické sítě a po sepnutí spínače by se vaše nové osvětlení mělo rozsvítit. V případě potíží zkontrolujte, zda napájecí zdroj indikuje aktivní režim, případně zda jste neudělali chybu v zapojení.
 

Berte prosím na vědomí bezpečnost instalace:

  • LED pásek nesmí být uveden do provozu, pokud je navinut na přepravním kotouči.
  • Vstupní napětí musí být 12V/DC.
  • Při zapojení je potřeba dodržet polaritu (+/-),nesprávné zapojení může zařízení zničit.
  • Maximální poloměr ohybu nesmí být větší než 2 cm.
  • LED pásek je vhodné instalovat na kov (např. hliníkový profil), který je zároveň chladičem.
Na závěr nesmíme zapomenout na to, že instalaci by měl provádět zkušený elektrikář!
 

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Podobné články

LED diodové pásky LEDkové osvětlení

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i