Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Svítidla pro každou práci

Aktuality a oznámení

Vojtěch

Práce a povinnosti jsou všude kolem nás. Pojďme si na ně dobře posvítit.

Kvalitní osvětlení do kanceláří, hal, restaurací či podobných komerčních prostor

Jestliže vlastníte firmu či jiný podnik, myslete na to, že vaši zaměstnanci tráví právě v zaměstnání nejvíce času. Je důležité tedy nepodceňovat správné osvětlení. Sami jistě dobře víte, že jakmile chvíli sedíte někde, kde je přítmí či nekvalitní přeblikávající zářivka, unavuje vás to. Navíc je to nepříjemné a bolí vás z takového osvětlení hlava. Stačí sedět chvíli v některé čekárně u lékaře, kde na nové osvětlení nejspíše pozapomněli. Do kanceláří můžete umístit různé zářivky či jiná závěsná a další svítidla, která celý prostor dobře osvítí, ale zároveň nebudou příliš ostrá. V dnešní době jsou velmi oblíbené také různé bodovky či podhledová svítidla. Je jich potřeba umístit dostatek, aby byl každý potřebný kout osvětlen přesně tak, aby se při nich dobře pracovalo a zaměstnanci celý den nezívali.


null 

Do různých fabrik, hal a podobných typů prostor je potřeba vybírat poměrně opatrněji. Jsou na ně kladeny větší nároky na bezpečnost, a to z toho důvodu, že často přicházejí do styku s vlhkem či přímo s vodou nebo s různými nečistotami. Nejlépe je tedy do takovýchto míst vybrat některé z technických či průmyslových svítidel.
  
Do různých barů či restaurací, ale také třeba kaváren a cukráren je potom potřeba myslet také na celkový design celého prostoru. Zde se ve fantazii meze nekladou. Vše záleží na celkovém konceptu. Skvěle sem mohou padnout různé lustry, bodová či stropní svítidla. Do různých čajoven také hezky zapadne i stojací lampa.


null null

Posviťte si na práci i doma

Sami dobře víte, že po celodenním martyriu v zaměstnání povinnosti nekončí. Musíte také uklidit, vyžehlit, nachystat večeři nejen pro vás, ale také pro členy vaší domácnosti a mnoho dalšího. Abyste únavou nepadli na židli a už nevstali, je i domácnost potřeba dobře a kvalitně osvětlit. Jestliže jste si do teď mysleli, že vám na večerní úklid či vaření postačí malá lampička, vyvedeme vás nyní z omylu. Na všechny tyto domácí práce je potřeba dobře vidět. Do kuchyně se vám bude perfektně hodit svítidlo pod kuchyňskou linku v podobě různých zářivek či LED pásků. K úklidu v každé místnosti si můžete rozsvítit hlavní osvětlení, tedy lustr, bodovku či podobné. Pokud jste právě zjistili, že by to již chtělo změnu, protože ta stará vám špatně svítí, je nejvyšší čas to napravit.
 
Také se mezi vámi určitě najdete nejedna švadlenka, která si po večerech šije různé módní doplňky či kousky oblečení. K šicímu stroji obzvlášť je potřeba umístit některou dobře svítící lampu, se kterou nebudete muset na jehlu a nitě koukat s jedním přivřeným okem, aby se vám zorné pole zaostřilo. Se správným osvětlením pracovní plochy můžete být klidní.


null null

Práce čeká i na zahradě

Krom práce doma většina z vás sem tam potřebuje pracovat i na zahradě. Posekat trávník, vyplet nebo zalít záhonky či si ve zbytku času umýt auto. Na to všechno potřebujete venku dobře svítit, stejně tak jako v interiéru. Kvalitní venkovní svítidla byste tedy měli mít také. Solární svítidla jsou sice hezká a příjemná záležitost, na práci vám však nepostačí. K těmto účelům budou nejlepší různá stropní či nástěnná venkovní svítidla. Pokud možno nejen jedno. Hodit se vám ale můžou také různé čelovky či svítilny.


null 

Školní povinnosti

Ovšem nejen manuální práce se týká správné osvětlení. Sem tam potřebujete udělat něco do práce i z domu. Také vaši nejmenší, kteří jsou již školou povinní, budou potřebovat dobré svítidlo, aby mohli v klidu a v pohodě splnit svoje domácí povinnosti. K tomu všemu se nejlépe bude hodit některá stolní lampička. Ať už vám do pracovny, tak i dětem na jejich psací stůl. Pro vaše děti můžete navíc vybrat některou lampičku s dětskými motivy či v jejich oblíbené barvě. Především je však potřeba myslet na to, aby byla lampička právě na pracovní stůl k psaní úkolů vhodná a aby dostatečně a správně svítila. Je tedy také třeba myslet na správný výběr žárovky.


 
null null

Zkrátka a dobře je potřeba mít naprosto ke každé práci vhodné osvětlení. Ať už doma nebo v zaměstnání. Sami poznáte, že vám to půjde hned lépe od ruky.

Autor článku:

Vojtěch
Vojtěch Hlavní nákupčí

Vojtěch jakožto hlavní nákupčí fandí designu a neotřelým barevným kombinacím. Kromě toho zná také veškeré technické úskalí svítidel, včetně jejich správné instalace. Pravidelně se proto s vámi o tyto informace dělí formou článků v poradně. Zapojit LED pásek nebo ventilátor už bude hračka.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i