Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Philips Hue – inteligentní a dálkově ovládaný světelný systém

Mohlo by vás zajímat
Odpověděl:
LucieLucie

Odpověď:

Kráčejte bok po boku s technologickým pokrokem s produkty Philips Hue.

Představujeme vám Philips Hue, světelnou LED technologii propojenou intuitivním ovládáním vašich interiérových svítidel. Revoluce se ukrývá v dokonalém propojení žárovek, svítidel, příslušenství, bezdrátového ovládání a chytré aplikace. Vše budete mít vždy při ruce ve vašem mobilním telefonu nebo tabletu.


Hue je rovnítkem pro moderní a inteligentní LED systém osvětlení a ovládacích prvků. Umožní vám ovládat všechna světla z jediného zařízení nebo pomocí chytrých bezdrátových vypínačů. Vybírat můžete z jednobarevných stmívatelných žárovek, žárovek s možností změny barevné teploty, RGB žárovek nebo LED pásků s 16 miliony barev. Nemůžeme zapomenout ani na lampy, svítidla a příslušenství ve formě ovladačů a senzorů. Díky intuitivní a přehledné mobilní aplikaci pro mobily a tablety se vám otevře neomezená škála světelných schémat, funkcí a aplikací pro tato domácí osvětlení.


Na typu světla záleží


Než se pustíme do samotného výběru produktů, krátce se zmíníme o důležitém prvku, kterým je výběr vhodného typu světla. White, White Ambiance, White and Color Ambiance. Zní to složitě. Ale není. Řeč je o typech světel a následující řádky vám vše osvětlí.


White (možnost stmívání): Měkké bílé světlo. Je nastaveno na příjemně teplou bílou a nabízí okamžité bezdrátové stmívání.


White Ambiance (možnost stmívání a změny teploty bílé barvy): Teplé až studené bílé světlo. Stisknutím jediného tlačítka vám nabídne 50 000 odstínů bílé. Od teplé až po studenou.


White and Color Ambiance (možnost stmívání, změny teploty bílé barvy a výběr z 16 milionů barev): Bílé a barevné světlo. Rozzáří vaši domácnost miliony barev. Široké spektrum barev vám pomůže navodit báječnou atmosféru. Romantický večer nebo narozeninová oslava? Sami si zvolíte vhodné osvětlení pro vaše vzácné okamžiky.


Začínáme! Starter Kit je jasnou volbou


Pokud jsme vás předchozími odstavci nalákali pořídit si Hue, možná přemýšlíte, jak začít. Doporučujeme si pro začátek pořídit jeden ze Starter Kits. Obsahují řídící zařízení Hue Bridge a dva nebo více světelných zdrojů. A k tomu jsou ještě cenově zvýhodněné. A vůbec si nemusíte lámat hlavu s tím, že by zapojení a spárování komponentů bylo jadernou vědou. Slibujeme, že to zvládne opravdu každý.


Máte už svůj Starter Kit doma? Až jej rozbalíte, stačí žárovku našroubovat do lampy nebo lustru a zapnout světlo vypínačem. Pokud je součástí vaší sady i zařízení Hue Bridge, zapojte jej do vašeho Wi-Fi routeru. Poté vezměte do ruky mobilní telefon nebo tablet a najděte si na App Store nebo Google Play aplikaci s názvem Philips Hue. Spusťte ji a propojte s Bridgem. Bridge není žádné ořezávátko, takže vám automaticky sám vyhledá všechna osvětlení ve vaší domácnosti. A hra začíná! Postupně světla můžete přidávat. Bridge jich zvládne až padesát naráz.


Pokud nejste zrovna technický talent, nebojte se. Aplikace je dostupná i v českém jazyce, je jednoduchá a celým procesem vás krásně provede a poradí vám. A když zrovna nemáte po ruce mobil nebo tablet, můžete světla ovládat i přes počítač na webových stránkách meethue.com.


Nastaveno máme, ale který Starter Kit si vybrat? O pár odstavců dřív jsme si vysvětlili, jaké jsou rozdíly mezi třemi typy světel. A právě to je nejdůležitější ukazatel při volbě toho správného Starter Kitu. Neopomeňte ani výběr správné patice. Samozřejmou součástí každého Starter Kitu je i příslušenství.


Produkty všude, kam se podíváte


Jemné dokreslení romantického filmu u dobrého vína nebo vítaný pomocník při noční cestě do ledničky. Přesně tyto a mnohé další účely jsou jednoznačným důvodem pro zakoupení světelných pásů Hue Lightstrip. Že i na ně můžete využít chytrého ovládání Hue Bridge snad ani nemusíme dodávat. Ale pro jistotu. Jejich místo není jen ve vaší domácnosti, ale i v exteriérech. Lightstrip dá vyniknout vaší zahradě i za tmavých nocí.


A teď to hlavní. Výběr svítidla. Technologickou perlu Philips Hue s sebou nese celá řada typů interiérových i exteriérových svítidel. Od stolních lamp, nástěnných, bodových nebo stropních světel, přes stojací svítidla, až po závěsná a do stropu zapuštěná světla. Věřte nám, s těmito svítidly uděláte váš domov krásným a chytrým.


Venku mrzne, vy ležíte doma na posteli, chystáte se usnout a najednou si všimnete, že jste nechali na dvorku rozsvíceno? Pokud na něm máte venkovní osvětlení Philip Hue, máte po problému. Jednoduše jej vypnete nebo ztlumíte mobilním telefonem z vyhřáté ložnice. Venkovní svítidla jsou dostupná ve variantě s běžným napětím, které zapojíte do domácí sítě nebo nízkonapěťové variantě. Ty zapojíte kamkoliv. I ven.


Může se zdát tím měně podstatným, ale často je velmi potřebným. Mrkněte na příslušenství Hue, které zahrnuje prodlužovací kabely, vypínače, napájecí zdroje nebo senzory. Ze všech si dovolíme vypíchnout Dimmer switch (V2), s kterým se stanete paní nebo pánem stmívání světel ve vaší domácnosti. Snadno jej přitom namontujete na stěnu pomocí lepicí pásky, která je přímo součástí balení. A co víc – použít jej můžete i jako dálkové ovládání. Vrchol lenosti? Ani nápad, tohle je prostě boží vylepšovák. Píšeme o senzoru pohybu. Prostě se kolem něj mihnete a světlo je na světě. Hodí se v domácnosti prostě kamkoliv. A ještě o jednom produktu vám musíme napsat. Smart plug totiž promění jakékoliv světlo (a ano, i to, do kterého nedostanete Hue žárovku) na chytré. Ovládat jej pak pohodlně můžete pomocí Hue aplikace nebo hlasem.


Jak si Hue připojit? Jednodušší to být nemůže


Jen čtyři kroky potřebujete provést k tomu, abyste Hue ve své domácnosti propojili tak, jak potřebujete.


1) Sežeňte si výrobky Hue, po kterých toužíte.


2) Napájejte svá svítidla. Ať už žárovky do vašich původních svítidel nebo přímo světla Philips Hue. Stačí je zapojit a zapnout.


3) Pokud máte Bridge, připojte jej k Wi-Fi.


4) Nainstalujte si aplikaci Philips Hue. Najdete ji na App Store nebo Google Play. Podle toho, jaký typ telefonu nosíte v kapse. Aplikace existuje ve dvou verzích. Standardní verzi, která funguje ve světelné instalaci s Bridge. Druhou z nich je Hue Bluetooth, kterou si stáhněte, pokud chcete světla ovládat pouze prostřednictvím této technologie.

Bridge nebo Bluetooth? Obojí funguje skvěle


Ať už si k propojení vyberete Bluetooth nebo Bridge, obě možnosti jsou bezstarostné. Pokud začnete s Bluetooth, později můžete k ještě sofistikovanějšímu Bridge přejít.


Jaké jsou základní rozdíly mezi oběma možnostmi připojení?


S Bluetooth můžete zapojit až 10 světel, zatímco s Bridge 50. U Bridge navíc v celé domácnosti, u Bluetooth v jedné místnosti. Bridge můžete navíc ovládat i mimo zdi vašeho domova nebo synchronizovat osvětlení s videohrami, filmy nebo hudbou. U obou systémů se dočkáte hlasového ovládání, stmívání bez instalace nebo nastavování časovačů.

S aktualizacemi půjdete vždy s trendy


Aplikace Philips Hue nedávno prošla výrazným vylepšením, a kromě krásného designu s sebou přináší i spoustu nových užitečných funkcí. A nejinak tomu zůstane i v budoucnu. Samozřejmostí jsou pravidelné aktualizace aplikace, které vám přinesou nové možnosti i rozšíření stávajících funkcí. Pomocí appky můžete veškerá nastavení personalizovat, možnosti jsou skoro nekonečné. A je to vážně zábava.


Philips Hue kouká i za roh, aplikaci nechybí kompatibilita


Hue si nehraje jen na vlastním písečku, ale perfektně funguje i s řadou dalších platforem, asistentů a výrobků a společně tvoří vaši chytrou domácnost.


Tak třeba dokonalé parťáctví vytváří s aplikací Apple HomeKit. Tohle spojení vám umožní ovládat všechna světla ve vaší domácnosti pomocí hlasu. Vážně. Nepotřebujete mít zrovna u sebe ani mobilní telefon nebo tablet. Stačí přivolat na pomoc Siri. A tím zdaleka nekončíme. Hue můžete ovládat přímo z iOS prostředí. Jednoduše tak stvoříte dokonalý smart home ekosystém, propojený s dalšími zařízeními.


A pokud nevlastníte iPhone nebo iPad? Vůbec nevadí. Hue si skvěle rozumí i s Google Assistantem. I u něj vám stačí pouze vlastní hlas k přivolání dokonalé atmosféry do vaší domácnosti.


V neposlední řadě si Hue můžete propojit i přes IFTTT a spárovat jej tak například i se sociálními sítěmi, které používáte. Přijde vám od maminky zpráva na Messenger? Světla v obýváku vám červeně zablikají. Realita, žádné sci-fi.


Je třeba přidávat další důvody, proč si Philips Hue pořídit? A že jich ještě je!



Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Doporučené produkty

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i