Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Ekologické LED žárovky z recyklovaného plastu

Ekologické LED žárovky z recyklovaného plastu
O značkách

Lucie

Udržitelnost a šetrný přístup k bydlení jsou dnes důležitými faktory při výběru vybavení domácnosti. Naštěstí ale není třeba dělat kompromisy v osvětlení! Firma LEDVANCE přichází na trh s novinkou, která spojuje inovativní technologie a ekologickou odpovědnost.

Samotné využívání LED žárovek umožňuje až 90% úsporu energie oproti klasickým přímo žhaveným žárovkám. Úspora energie je však jen jeden ze střípků, pomocí kterých můžeme usilovat o snížení našeho dopadu na životní prostředí. Objevte LED žárovky z recyklovaného plastu, které dokonale prosvětlí váš domov a umožní udělat jednoduchý krok k udržitelnosti.


LED žárovky z recyklovaného plastu: Včerejší plast pro zítřejší světlo

Na světě se každoročně vyprodukuje asi 400 milionů tun plastu. Pouze 9 % je však recyklováno, zbytek putuje na skládku, do spaloven nebo na nelegální skládky v přírodě. Při výrobě i likvidaci nového plastu se navíc uvolňuje značné množství CO2. 


Proto v LEDVANCE vznikla v rámci přístupu NATURELOOP inovativní řada LED žárovek s cílem zvýšit udržitelnost světelného průmyslu. Celá řada se nyní minimálně ze 40 % vyrábí z recyklovaného plastu (RP), jehož procento by mělo v budoucnu růst.


Jen v Evropě se v roce 2022 prodalo přibližně 40 milionů žárovek. Při předpokladu, že je na jednu žárovku využito průměrně necelých 14 gramů plastu, je tak možné již se 40% podílem RP ušetřit až 221 tun nového plastu. To je pro představu asi 44 dospělých slonů.


Co jsou recyklované plasty (RP)?

Recyklované plasty obsahují použitý a recyklovaný plastový odpad vyprodukovaný spotřebiteli. Jedná se například o vyřazené elektronické přístroje či domácí spotřebiče, hračky nebo PET láhve. 


Tento odpad prochází patentovaným procesem recyklace, díky němuž je možné získaný materiál využít v souvislosti s LED technologiemi. Jedná se o naprosto inovativní přístup, který čelí výzvě zejména v oblasti optických dílů.


Výhody recyklovaného plastu v LED žárovkách

    • Budování oběhového hospodářství

    • Menší spotřeba fosilního paliva

    • Menší spotřeba vody a energie

    • Menší množství odpadu

    • Snížení emisí CO2


Proč zvolit LED žárovky LEDVANCE z recyklovaného plastu

Ekologické LED žárovky firmy LEDVANCE jsou minimálně ze 40 % vyrobené z recyklovaného plastu. Díky inovativní technologii recyklace tento recyklovaný plast splňuje veškeré požadavky na vysoce kvalitní LED žárovky, jako je odolnost vůči rozbití, tepelná odolnost a homogenita.


Obal žárovek je navíc 100% recyklovatelný, bez plastu a obsahuje minimálně 80 % recyklovaného papíru. Na celou výrobu je tak potřeba výrazně menší spotřeba vody a energie a vzniká menší množství skleníkových plynů. Díky tomu můžeme všichni udělat jednoduchý krok k udržitelnosti. 


Vybírat můžete z mnoha typů žárovek. Řada zahrnuje nejčastěji používané žárovky s paticemi se závity typu E27 a E14, s různou intenzitou svítivosti (až 1521 lumenů) a barvou světla (teplá bílá nebo denní bílá). Seženete tak přesně to, co potřebujete.





Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i