Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Jak vybrat nástěnná svítidla?

Poradna
Odpověděl:
MonikaMonika

Odpověď:

Možná máte již váš domov vybaven různými svítidly. Nikdy však není pozdě udělat si radost nějakým dalším novým. Co takhle například nástěnná lampa?

V žádné domácnosti by nemělo chybět centrální osvětlení v podobě lustru či dalších stropních svítidel. Velmi důležité jsou v domácnosti také lampy či menší lampičky. Osvětlovací či dekorační funkci může skvěle plnit například nástěnná lampa. Jak již název svítidla praví, tyto lampy se umísťují kam jinam než na stěnu.

Nástěnné lampy do interiéru

Nástěnné lampy se hodí snad do každé místnosti. Začít můžeme například v koupelně, kde snad nikdy nechybí zrcadlo. Aby bylo v každém zrcadle správně a kvalitně vidět, většinou zde nepostačí pouze centrální stropní svítidlo. Nad zrcadlo je tedy nejlepší možností umístit nástěnnou lampičku, která vám skvěle prostor u zrcadla osvětlí a vy se v něm tak dobře uvidíte.


null 

Nástěnné lampy se ale hodí nejen do koupelny. Další místnost, kde najdou svoje uplatnění, může být i kuchyň. Pokud máte jídelní stůl umístěný u stěny, skvěle vám sem zapadne. Pokud si tedy chcete ráno přečíst noviny u kávy a hlavní osvětlení po ránu není to pravé, stačí zmáčknout vypínač a můžete začít.


null 

V ložnici u postele většinou bývají umístěny lampičky na nočních stolcích. Pokud máte však ložnici menší či u postele z nějakého důvodu nočními stolky nedisponujete, jsou nástěnné lampy také skvělým řešením. Stačí je umístit tak, aby byly dobře po ruce, když je budete potřebovat. Co se týče dětského pokoje, ani zde se ve fantazii meze nekladou. V kategorii dětských nástěnných svítidel si jistě s pomocí vaší ratolesti vyberete takové, které se bude jak vám, tak vašemu potomkovi líbit. Nástěnná lampa v dětském pokoji je velmi praktická záležitost. Pokud do něj umístíte slabší žárovku, bude se zde jistě vašemu dítěti, které by se bálo spát po tmě, lépe usínat. Také v případě nočního probuzení a nenadálé hrůzy ze tmy se vám zde nástěnná lampa při uklidňování vašeho malého objevitele bude hodit.



To samé platí o obývacím pokoji. I zde mohou hrát nástěnné lampy svoji roli. Stejně tak, jako v ložnici či v kuchyni, můžete si u nich číst či při práci na počítači je můžete mít rozsvíceny. U slabšího světla se u počítače jistě sedí mnohem lépe než při úplně tmě či za pouhého přeblikávání televize. Co se stylu a typu nástěnných lamp týče, meze se zde nekladou. Můžete si vybrat od nástěnných lamp klasických, až třeba po vitrážové, křišťálové či rustikální a mnohé další. Také si lze vybrat nástěnné lampy buď na přímé zapojení či s vypínačem na kabelu.

Nástěnné lampy do exteriéru

Tak jako tomu bývá u nástěnných lamp interiérových, to vše platí také ve venkovních prostorech. I sem si totiž můžete některé z venkovních nástěnných lamp pořídit. Například nad vchod domu, na balkon či nad garáž se může skvěle hodit některá nástěnná lampa s čidlem. Na zahradě pak jistě oceníte lampy solární či LED nástěnné lampy, ať už na vypínač či bez vypínače. Samozřejmě se nemusíte bát, že při styku s deštěm, sněhem či na přímém slunci se vám poškodí. Na všechny tyto typy počasí jsou tato svítidla připravena a jsou vyrobena tak, aby skvěle sloužila i při horších venkovních podmínkách a zároveň splňovala všechny bezpečnostní normy.


 

Autor článku:

Monika
Monika E-commerce specialista

Monika má na starost e-commerce oddělení a je fanynkou venkovního osvětlení. Díky ní zjistíte, jaké zrovna frčí trendy ve světě venkovních svítidel. A třeba i to, jak na efektivní osvětlení zahrady a okolí domu.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i