Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Jaké jsou rozdíly v typech předřadníků?

Aktuality a oznámení

Michaela

V našem e-shopu vám nabízíme zářivková svítidla buď s magnetickým, nebo elektronickým předřadníkem. V následujícím textu popíšeme, v čem se liší.

V našem e-shopu vám nabízíme zářivková svítidla buď s magnetickým, nebo elektronickým předřadníkem. V následujícím textu popíšeme, v čem se liší. 

Proč je předřadník nutný?     

Předřadné zařízení neboli předřadník je elektrické zařízení, které se nejčastěji používá právě u zářivkových svítidel. Má za cíl světlo zapnout a omezit proud na požadovanou hodnotu. Předřadník tedy zabezpečuje spolehlivou a správnou funkci světelného zdroje. V minulosti se používaly především elektromagnetické neboli magnetické předřadníky, v současné době se dává přednost elektronickým předřadníkům. 

Přednosti elektronického předřadníku

Elektronický předřadník má totiž narozdíl od magnetického nižší váhu, menší rozměry, šetří spínaný zdroj a prodlužuje jeho životnost zhruba o polovinu. Spotřebuje také mnohem méně elektrické energie a má tudíž nižší produkci odpadního tepla. Tento fakt je důležitý hlavně u vestavných svítidel do podhledů. Další výhodou je jeho tichý provoz, nemusíte mít obavy z žádného nepříjemného "bzučení".  Vysokou frekvenci, na které běží transformátorky v předřadníku, lidské ucho neslyší. Díky vysokofrekvenčnímu napětí poskytuje zářivkové svítidlo s elektronickým předřadníkem klidné světlo bez chvění. Především se ale světelný zdroj ihned rozzáří, a nedojde tak ke zpoždění a nepříjemnému prvotnímu blikání. Při použití vhodného předřadníku lze osvětlení rovněž stmívat.


Autor článku:

Michaela
Michaela Vedoucí zákaznického oddělení

Michaela je vedoucí zákaznického oddělení a našla si zálibu v inteligentním osvětlení a světelných zdrojích. Sdílí s vámi své nadšení prostřednictvím článků zaměřujících se například na výhody a fungování inteligentního osvětlení. Ale také radí, jak vybrat správný světelný zdroj a proč je výhodné myslet na LED technologii.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Podobné články

Jak silná žárovka je potřeba? Světelné zdroje

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i