Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Konec štípancům, pořiďte si lapač hmyzu

Aktuality a oznámení

Monika

Kvalitní lapač hmyzu je možná jednou z těch investic, kterou považujete za méně důležitou. Ale my vám slibujeme, že za málo peněz dostanete hodně muziky. A otravné bzučení kolem vaší hlavy už naopak neuslyšíte.

Představte si dokonalý letní večer. Sedíte s partou přátel na terase u dobrého jídla z vašeho grilu a bavíte se tak, že zapomenete na všechny problémy světa. V tom uslyšíte bzukot, který se dramaticky přibližuje. A začíná souboj s časem. Očima těkáte na svá ramena, zápěstí, nohy. A než stihnete odhalit, na které části těla vám ten protiva přistál, už vám stihnul vysát krev. Věděli jste, že se podobným, lehce hororovým, každopádně velmi nevítaným příběhům, můžete bez problémů vyhnout? 

Lapač hmyzu na mnoho způsobů

Lapače hmyzu, které najdete v nabídce, můžeme rozdělit do dvou základních kategorií – na elektrické a klasické. Různých typů provedení odpuzovačů hmyzu je čím dál víc. Malé elektrické lapače fungují na principu LED osvětlení, které se připojuje do sítě. Hmyz nalákají právě na půvabné světlo, kterému nemůže odolat. Perfektní variantou jsou ale také objemnější elektrické odpuzovače hmyzu, fungující pomocí UV záření. Jejich největší výhodou je velikost plochy, která snáze zachytí nezvaného hosta vaší oslavy. A konečně, zapomenout nemůžeme ani na venkovní LED lampy se zabudovaným lapačem, lapače solární, u kterých se ušetříte bolístek i vysokých účtů za elektřinu nebo lapače dobíjející se pomocí USB kabelu. 


Tiché, bezpečné, bez zápachu 

Odpuzovače hmyzu z naší nabídky se v prvé řadě vyznačují tím, že vás nebudou rušit a jsou naprosto bezpečné. Také neprodukují zápach, který můžete znát z různých typů vykuřovadel a vonných svíček, které možná do jisté míry fungují, ale za tu cenu, že budete vy i vaše návštěva celý večer cítit zvláštní odér. Na ten můžete s lapači od nás zapomenout. A radši si dopřát vůni čerstvě ugrilované zeleniny. 

Jak správně vybrat lapač hmyzu 

Než se pustíme do detailů, musíme dodat, že pohlcovače hmyzu nefungují jen na komáry. Zachytí také otravné mouchy, vosy, můry a další malé potížisty. Abyste se rozhodli, který z lapačů na svou terasu vyberete, pomůžeme vám zodpovědět pár základních otázek, které vás mohou napadnout. 

1.    Jak lapače hmyzu fungují? 

Jak jsme si už krátce nastínili, část lapačů funguje ve spojení s elektrickou energií, ta druhá ji nevyžaduje. Silné elektrické lapače obsahují UV trubice (zářivky) nebo LED osvětlení. Lapače hmyz nejprve nalákají na své světlo. A po kontaktu s vnitřními mřížkami, které jsou pod vysokým napětím, hmyz uhyne. V naší nabídce najdete i produkty nejen na doma, ale na i cestování, jako je tento. Funkce lapačů hmyzu není pouze praktická. Skutečně fungují i jako osvětlení. U některých z nich dokonce můžete měnit intenzitu světla a využít i další funkce, protože je lze ovládat samostatně. 

2.    Jak velký mají lapače rozsah? 

Rozsah zvláště elektrických lapačů dosahuje hodnot od 30 až po 150 metrů čtverečních. Výpočet je tedy docela jednoduchý – přizpůsobte jej velikosti plochy, na kterém jej plánujete využívat. Pokud není dostatečná, řešením je samozřejmě lapač s větším rozsahem nebo pořízení většího počtu lapačů. Vznikne vám tak úderná skupina, přes kterou k vám žádný bzučící komár neprojde.

3.    Jak je to s údržbou? 

Údržba lapačů hmyzu je jednoduchá. V jejich spodní části najdete odnímatelný a především skvěle omyvatelný podnos, který hromadí zachycený hmyz. Takže jej budete mít opět čistý během minuty. Všechny lapače hmyzu v naší nabídce jsou šetrné k životnímu prostředí a neobsahují žádné chemikálie. A nemůžeme opomenout, že na většinu lapačů od nás dostanete záruku na celé tři roky. 

4.    Můžu lapač nechat venku? 

Ačkoliv jsou lapače hmyzu odolné proti poškrábání a korozi, takže vám dlouho vydrží vypadat jako nové, většinou (v naší nabídce najdete i výjimky) disponují nižší úrovní IP krytí, proto je na konci večera ukliďte tam, kde si na něj nepřijde déšť ani další rozmary počasí. Případně si můžete některé z lapačů, obsahující háček, zavěsit třeba pod stříšku vaší terasy a úschovu vůbec neřešit. 

5.    Můžu si do lapače pořídit náhradní světlo? 


Do některých ano. To se vždy dočtete v popiscích vybraného produktu.



Už máte svůj lapač v košíku? Věřte nám, že teď už zůstanou vaše letní party nikým nerušeny a terasa bude k dispozici jen zvaným hostům. A vy se můžete pustit třeba do jejího dalšího zkrášlování pomocí nového osvětlení. Právě na článek o osvětlení terasy se můžete těšit už brzy. 


Autor článku:

Monika
Monika E-commerce specialista

Monika má na starost e-commerce oddělení a je fanynkou venkovního osvětlení. Díky ní zjistíte, jaké zrovna frčí trendy ve světě venkovních svítidel. A třeba i to, jak na efektivní osvětlení zahrady a okolí domu.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i