Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Amazon Alexa a Google Assistant pomohou s inteligentním osvětlením

Mohlo by vás zajímat
Odpověděl:
MichaelaMichaela

Odpověď:

To, že technologie jdou neustále dopředu nemusíme snad ani připomínat. I my bychom vám tedy rádi představili pomocníky, se kterými bude váš život zase o něco jednodušší.

Apple HomeKit

Jestliže máte rádi moderní domácnost s výdobytky moderních technologií, budete jistě nadšeni i z chytrého systému Apple HomeKit. Tímto názvem můžeme prakticky označit veškeré produkty, které vám právě vaši chytrou domácnost umožní vytvořit. Na rozdíl od ostatních systémů má velkou výhodu. Tou je právě fakt, že k ovládání nepotřebujete žádnou centrální jednotku, bez které byste se u některých jiných systémů neobešli. Pokud se rozhodnete, že byste si takovou chytrou domácnost zařídili, k ovládání budete potřebovat Apple iPhone, iPod nebo IPod Touch a operační systém s názvem iOS. Z vašeho mobilního zařízení tak budete mít možnost ovládat snad veškeré spotřebiče. Lze tedy takto manipulovat například s žaluziemi, nastavovat teplotu ve vašem domě, veškeré elektrické spotřebiče a u nás samozřejmě máte možnost pořídit si také žárovky, se kterými můžete tuto funkci hravě využívat. Tento chytrý systém propojuje produkty od různých výrobců, nemusíte se tak bát, že byste museli mít doma vše jen jedné značky.  
 
null 

Pokud byste si chtěli život ulehčit a rádi byste svoji domácnost takto ovládali, budete potřebovat jen několik věcí

  • potřebujete produkty, které budou pro použití s Apple HomeKit certifikované, což poznáte podle označení „Works with Apple  HomeKit“
  • k ovládání je potřeba mít iPhone, iPad nebo iPod Touch a operační systém iOS minimálně verzi 8.1 či novější
  • další věc, bez které se neobejdete, je příslušná aplikace
  • pro správné nastavení musíte mít ve vašem iOS v nastavení povolení aplikace Klíčenka a Domácnost


null

Co vše vám chytrý systém Apple HomeKit umožňuje?

  • jak již bylo řečeno, umožňuje tento chytrý systém ovládání z vašeho IPhonu naklikáním příslušného požadavku. Lze ji však ovládat také hlasem. Tuto funkci najdete pod názvem „hlasové příkazy Siri“.
  • další možností, kterou zde máte je vytváření profilů, které můžete spouštět dle vaší libosti manuálně či si vše nastavit na automatický chod. Pro příklad můžeme uvést 3 typy profilů, které si můžete nastavit
  1. Profil Ráno – pokud ráno brzy vstáváte a nestíháte, jak tomu obvykle bývá, ušetří vám spoustu času. Můžete si totiž nastavit automatické zapnutí konvice, roztažení žaluzií, s našimi chytrými žárovkami také zapnutí světel či v zimě zvýšení teploty na vašem termostatu. Po vašem odchodu se vše automaticky vypne
  2. Profil Návrat domů – zde si opět můžete nastavit vše dle libosti. V létě vám může spustit například klimatizaci, v zimě opět navýšit teplotu či opět spustit konvici na kávu, zapnout pračku, sušičku apod.
  3. Profil Spánek – opět díky našim chytrým žárovkám může tato aplikace zhasnout světla v celé domácnosti, naopak vám rozsvítí noční lampičky. Pokud zapomínáte zamykat, můžete si zde nastavit i automatické zamykání dveří.


null
 
Pokud do tohoto ovládání domácnosti budete chtít zapojit i vaše ostatní členy domácnosti, pozvánkou na iCloudu je i tohle možné. A vy dále můžete také spravovat i více domácností z jednoho zařízení.

Google Assistant

Google Assistant je další chytrý systém, který dnes můžete naplno využívat. Jedinou jeho menší nevýhodou je fakt, že zatím nefunguje v českém jazyce. Při rychlosti všech novodobých trendů se však i tato skutečnost může v budoucnu rychle změnit. K využívání této funkce nepotřebujete nejnovější iPod či iPhone. Lze je možné využívat i z či méně výkonných starších mobilních telefonů. Můžeme říci, že se jedná o umělou inteligenci Cloudu. Jedná se o takzvané „virtuální asistenty“. K jeho fungování potřebujete mít samozřejmě telefon s Androidem či jiné zařízení, kde budete mít možnost tuto funkci využívat a dále také připojení k internetu, bez kterého se zde neobejdete. Jde o virtuálního pomocníka společnosti Google. Aktivace je velmi jednoduchá a bývá zpravidla u všech telefonů stejná. Tedy pro fungování stačí dotyk a podržení domovského tlačítka. Po této aktivaci stačí dát hlasový povel, co konkrétně má najít či udělat.I u nás lze koupit žárovky, které jsou s tímto systémeme propojeny a můžete tak jen zadávat příkazy.


null

Amazon Alexa

Další umělá inteligence neboli jinak řečeno virtuální pomocnice, přes kterou můžete ovládat vaše zařízení má název Amazon Alexa. Nově můžete vidět i v našem e-shopu žárovky, které tímto způsobem lze ovládat. Tak, jak již název napovídá, tuto virtuální asistentku vyvinul a neustále vyvíjí obchodní gigant ve světě, kterým je jak jinak než Amazon. Oproti ostatním virtuálním asistentům je Amazon Alexa téměř jen v zařízeních pro chytré domácnosti. Je zde ale také možnost mít ji jako doplňkovou aplikaci i ve vašem telefonu, kde je operační systém Android či iOS. Pokud byste chtěli vědět, kde se můžete s touto aplikací setkat nejčastěji, je tomu tak u hlasově ovládaného reproduktoru Amazon Echo. Druhá generace tohoto zařízení je snad největším konkurentem chytrého asistenta nazývaného Google Home. Stejně jako je tomu však u Google Assistant, ani zde zatím bohužel nelze nastavit ovládání v češtině. Věříme však, že i zde se to do budoucna změní a bude prakticky využitelná i pro neznalce cizích jazyků.
 
null 

Autor článku:

Michaela
Michaela Vedoucí zákaznického oddělení

Michaela je vedoucí zákaznického oddělení a našla si zálibu v inteligentním osvětlení a světelných zdrojích. Sdílí s vámi své nadšení prostřednictvím článků zaměřujících se například na výhody a fungování inteligentního osvětlení. Ale také radí, jak vybrat správný světelný zdroj a proč je výhodné myslet na LED technologii.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Doporučené produkty

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i