Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Designové osvětlení ve skandinávském stylu

Aktuality a oznámení

Lucie

Skandinávský styl má svoje jedinečné kouzlo. Vše spočívá v jednoduchosti, čistotě, eleganci a hlavně praktičnosti. Nechte se tímto stylem okouzlit i Vy!

Pusťte si do domu severský styl

Skandinávský styl vybavení domácnosti je krásný v tom, že se nejedná o nic honosného či přeplácaného. Vyznačuje se svojí praktičností, ale také čistotou a jednoduchostí, která v žádném případě není nudná. Naopak. Je elegantní. Navíc vybavení v tomto severském stylu působí harmonicky a vytváří krásný a útulný domov. Tento styl snad nikdy nevyjde z módy. Je nadčasový a bude moderní neustále. To, že dům či byt zařízený ve skandinávském stylu působí příjemně a útulně je možná i díky materiálům, které se zde využívají. Velmi často zde totiž najdete spoustu přírodních materiálů, které ve správné kombinaci s jednoduchými barvami vytváří minimalistický design, který nadchne snad každého.



Již z názvu vyplývá, že tento styl vznikl v severských zemích. Ale stal se velmi oblíbeným i v mnoha dalších. Nejčastěji zde tedy najdete světlé barvy jako je například světle šedá, krémová a samozřejmě bílá. Nenajdete zde žádné tmavé kouty a zákoutí. Právě naopak. Prostor ve skandinávském stylu je vzdušný a otevřený. Svoje kouzlo mají i různě rozmístěná zrcadla, která k tomuto stylu patří.

Tento styl je velmi praktický i kvůli tomu, že se nejedná o nic přeplácaného. Pokud si domov chcete i vy takto zařídit, zapomeňte na zbytečné miniaturní dekorace rozmístěné po celém obývacím pokoji a podobné lapače prachu. S doplňky to celkově nijak nepřehánějte. Různé stylové prošívané deky či polštářky budou vypadat vždy dobře. Pár dekorací by zde však chybět nemělo. Nějaká ta váza či svíčky třeba ve vintage nebo rustikálním stylu se k přírodnímu typu nábytku budou vždycky hodit. 


Svítidla do skandinávského designu

Vybavení máte již docela namyšleno, teď je potřeba nezapomenout na designová svítidla, která vám sem zapadnou. Ta vám budou sloužit po praktické stránce, ale rovněž po té estetické. Krom toho, že jsou nutná ke svícení, budou plnit také dekorační úlohu. Do funkce hlavního svítila se může hodit třeba hezký rustikální či vintage lustr nebo podobný typ závěsného svítidla. Z našich designových lustrů si určitě vyberete.



Pokud si nepotrpíte zrovna na lustr či máte třeba nízké stropy, určitě je řešením designové bodové svítidlo, které svoji funkci splní taktéž dokonale. Hlavní svítidla by měla být jistě doplněna i o různé lampy a lampičky. Opět vás nadchne nabídka různých designových či třeba i přírodních dřevěných kousků.



Svítidla pro vybavení bytu ve skandinávském stylu jsou u nás od těch nejlepších výrobců. Těmi jsou například Eglo, které znáte i z různých dalších typů svítidel, ale také Brilagi či Umage

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i