Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Ekologická domácnost

Aktuality a oznámení

Lucie

Každý z nás může pro naši planetu alespoň něco udělat. Nenapadá vás co? Co třeba vaši domácnost zařídit ekologicky?

Ekologické myšlení

Naprosto každý jedinec může pomoci zlepšit životní prostředí a tím tak chránit naši zemi před různými vnějšími vlivy. V první řadě je potřeba přizpůsobit tomu i vaši domácnost a vytvořit z ní ekologickou. Co si pod tím ale vlastně představit? Ekologická domácnost v podstatě znamená taková, kde se snažíte co nejméně zatěžovat životní prostředí. Nejde pouze o výměnu jednoho spotřebiče za jiný. Chovat se ekologicky znamená změnu dosavadního životního stylu a o věcech ohledně ekologie více přemýšlet. Jde o lepší vnímání toho, co v průběhu dne spotřebujete, kolik odpadu a někdy třeba i zbytečných potravin vyhodíte. Co vás za takové ekologické chování vlastně čeká? Hlavně dobrý pocit a klid v duši, že chráníte přírodu a životní prostředí a pro vás také odměna v podobě úspory vašich financí.


Jak docílit ekologické domácnosti?

Pokud jste si řekli, že byste i vy rádi pomohli přírodě a přemýšleli více ekologicky, lze tak učinit hned v několika ohledech. Místo jednorázových tašek například používejte ty látkové, které lze používat neustále znovu. Neplýtvejte vodou a potravinami, pečlivě třiďte odpad a používejte čistící prostředky i kosmetiku, které nezatěžují životní prostředí a jsou šetrné k přírodě. V zimě je dobré zbytečně svoje domovy nepřetápět. Velkým krokem je ovšem také vyměnit staré spotřebiče za ty úsporné. Veškeré klasické osvětlení lze vyměnit za ta LED. K tomu vám můžeme dopomoci i my.



LED svítidla lze totiž považovat za velmi ekologickou formu osvětlení. Ta mohou spotřebovávat až o 80 % méně energie oproti klasickým žárovkám. Jsou navíc velmi šetrná k přírodě. V dnešní době bychom je mohli nazvat moderním názvem eko friedly. Oproti tomu například halogeny obsahují velmi škodlivou rtuť, která k přírodě zrovna šetrná není. Po tom, co vám tedy stará zářivka s halogenem doslouží, je potřeba ji umístit do speciálních popelnic. Jejich likvidace pak musí proběhnout tím nejvíce šetrným způsobem.



LED žárovky a LED svítidla mají navíc až šedesátkrát vyšší životnost oproti klasickým žárovkám. Oproti halogenovým žárovkám je životnost až dvacetinásobná. Běžná LED žárovka vydrží až 500 000 hodin. Tím, že budeme používat tyto žárovky, které nám vydrží takto dlouhodobě, prospějeme přírodě i tím, že tímto zanecháváme nižší uhlíkové emise, jinak řečeno uhlíkovou stopu, která životnímu prostředí neprospívá.



Pokud tedy chcete myslet ekologicky a být co nejvíce šetrní k přírodě, snažte se co nejvíce změnit tak, abyste byli v mnoha ohledech opravdu eko friendly. U nás s tím můžete začít pořízením kvalitních LED svítidel a LED žárovek

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i