Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Jaká svítidla do předsíně?

Interiér
Odpověděl:
LucieLucie

Odpověď:

Možná jste doteď nepřemýšleli nad tím, že i svítidlo do předsíně či vstupní chodby je důležité. Je to přece první místo, které každý při vstupu k vám domů spatří. Nezanevřete tedy i na osvětlení předsíně.

Předsíň či chodba bývá v našich domácnostech často opomíjená. Svítidla do obývacího pokoje či ložnice si dlouho každý vybírá, nad předsíní se většina z vás jistě moc nepozastaví. Je to však chyba a velká škoda tuto místnost zanedbat. Vždyť právě předsíň je to první, co vy i vaše návštěvy uvidí. Mnohdy se návštěva zastaví pouze zde a dále se již nepokračuje. Předsíň tedy v tomto případě udělá vizitku celé domácnosti.

Jaké svítidlo si vybrat?

Pokud budete vybírat svítidla do předsíně, je samozřejmě jednou z nejdůležitějších věcí otázka velikosti místnosti. Pokud máte předsíň menší či máte doma snížený strop, nejspíše si sem nebudete pořizovat delší závěsné svítidlo či lustr. U nižších stropů může vypadat zajímavě například některé přisazené stropní svítidlo. Velmi oblíbená jsou také svítidla podhledová. Můžete si jich do chodby umístit více a rozmístit je do místnosti tak, jak budete sami potřebovat. Pokud potom budete chtít, může vám je šikovný elektrikář zapojit na dvě fáze. Když tedy budete chtít přejít pouze do jiné místnosti a bude vám stačit skutečně jen trocha světla, abyste nezakopli, zapnete si pouze část z nich. Pokud naopak budete ladit poslední detaily před odchodem u zrcadla, rozsvítíte si vše, abyste na sebe dobře viděli. Podle stylu ostatního vybavení a dle vašeho vkusu si můžete vybrat různé hranaté tvary či naopak kulaté či oválné. Velice dobře zde může vypadat i dobře zvolené bodové svítidlo.


null 

Pokud máte naopak stropy vyšší či je celá předsíň rozměrná, nemusíte se na velikost tolik ohlížet a můžete popustit uzdu vaší fantazii. Ať už máte nábytek a ostatní vybavení ve stylu klasickém, moderním či naopak rustikálním, ke každému typu vybavení si můžete vybrat vhodné závěsné svítidlo či lustr, které vám do předsíně padne jako ulité. Je samozřejmě možné, že máte rádi honosnější styl a tudíž tedy jistě dáte zavděk svítidlům křišťálovým.

null 

Nemusíte se samozřejmě upínat pouze na stropní svítidla a lustry. V jednom stylu si můžete do předsíně sladit také například různé nástěnné lampy či nástěnná svítidla. A pokud máte v předsíni obraz, kterému chcete dát vyniknout nebo zrcadlo pověšené na zdi, lze zde použít také obrazové svítidlo či svítidlo nad zrcadlo. Místo zrcadla je také možné použít podsvícené zrcadlo, čímž zabijete dvě mouchy jednou ranou.


null null 

Podstatné zde je hlavně to, aby tato místnost byla opravdu kvalitně osvětlena. V některých domácnostech a rodinných domech je okno, které zařídí alespoň přes den dostatek světla. Ve většině bytů však žádné okno není. Tudíž se budete spoléhat pouze na svítidlo, které si sem pořídíte. Jakmile je totiž jen zataženo či se začne stmívat, bývá zde bez denního světla špatně vidět. Černý kabát ve skříni mezi ostatními tmavými kousky se vám tak může bez kvalitního osvětlení velmi špatně hledat. Nemluvě o pohledu do zrcadla, ve kterém byste se bez osvětlení velmi špatně viděli. 
 
Pokud jste si tedy osvětlení do předsíně ještě nepořídili a rádi byste tak učinili či byste rádi tuto místnost oživili něčím novým, osvětlení je tou správnou volbou.

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i