Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Senzační senzorová svítidla – usnadněte si život

Aktuality a oznámení

Lucie

Pohybovky, senzorová svítidla, svítidla s čidlem. Jiné názvy, stejná báječná funkce. Stačí, když se kolem nich mihnete a vaše přání „budiž světlo“ bude pro ně automatickým rozkazem.

„Klíče mám, mobil a peněženku taky. Ale nezapomněla jsem náhodou na něco?“ Nemusíte zrovna zapomínat na Kevina, ale přemýšlejte nad tím, jak často při odchodu z domu myslíte na to, jestli jste nenechali rozsvíceno. Pokud spěcháte na důležitou pracovní schůzku nebo rande, je to to poslední, nad čím chcete přemýšlet. A že se zbytečné svícení zvláště v současné době prodraží, snad ani nemusíme dodávat.


Pohybová čidla kouzlí lépe než Copperfield

Slibujeme vám, že se senzorovými svítidly se vám to už nikdy nestane. Ne každému ale už visí doma na stěnách nebo stropech. Pojďme se jim tedy věnovat v následujících řádcích detailněji. Tak především: funkce senzorových svítidel nespočívá jen v jejich zhasínání, ale také rozsvícení. Už žádné hledání správného vypínače. Prostě a jednoduše projdete kolem a světlo se automaticky rozzáří. A při vašem odchodu z místnosti se pro změnu samo vypne. Trik hledejte v pohybových čidlech, která svítidla obsahují. Automaticky se spínají pokaždé, když zaznamenají v místnosti pohyb. A když poznají, že je v místnosti „čistý vzduch“, předají světlům pokyn, aby zhasnuly. Je to strašně jednoduché, chytré a v tom nejlepším smyslu slova návykové. 


Nehledáte vypínače, šetříte na druhou

Asi to znáte sami. Ani po dlouhých letech si nemůžete zapamatovat, kterým vypínačem rozsvítíte to správné světlo. Tahle starost vám u senzorových svítidel beze zbytku odpadá, protože žádný vypínač nepotřebují. Použitím nástěnných a rohových držáků si navíc můžete svítidla nainstalovat a nasměrovat dle libosti tam, kam zrovna chcete. Už jsme krátce naznačili, že zároveň ušetříte za elektřinu díky automatickému zhasínání. Ale šetřit peněženku s nimi můžete nejen kvůli tomu. Některé z nich disponují totiž úspornou LED technologií, která vám pomůže proměnit vaše nedoplatky za elektřinu v přeplatky.


Kam s nimi? Možností je celá řada

Už jste se rozhodli, že by se vám senzorová svítidla hodila, ale zatím si nejste jisti kam? Pár tipů vám dáme. Garáž, sklep, chodba, toaleta, předsíň, spíž. Tam všude se cítí jako doma, ale vaší fantazii meze neklademe. Sami budete vědět nejlépe, kde vám skutečně skvěle poslouží. 


Jak funguje technologie senzorových svítidel?

Senzorová svítidla obsahují takzvané PIR čidlo (pasivní infračervené čidlo). Jde o elektromagnetický senzor, který měří infračervené záření (IR), vycházející z objektů kolem. To umí rozpoznat pohyb lidí, zvířat i dalších objektů. A setkat se někdy můžete i se zkratkou PID, kterým se označuje pasivní infračervený detektor. 


Senzorová svítidla v domácnosti 

A teď už konkrétněji k výběru toho pravého senzorového svítidla. Začneme těmi senzorovými svítidly, které zvyšují především vaše pohodlí a usnadňují váš život u vás doma. A těchto typů je opravdu nepřeberné množství. Můžete je zavěsit na strop, ale také na stěnu. K dispozici máme také velký výběr LED světel na čidlo. Nezapomeňte ani omrknout praktické rohové držáky, kterými svítidlo perfektně natočíte směrem, kterým potřebujete. 

TIP: Senzorové svítidlo můžete pořídit i ve variantě na solární pohon.

Vypadne proud? I v tomto případě pro vás máme řešení, kterým je nouzové osvětlení se senzorem. Zapne se hned, jakmile zaznamená v místnosti ohrožení v podobě požáru, kouře nebo úniku plynu. Jejich koupě je tedy investicí do bezpečí vašeho i dalších členů domácnosti. 

Máme řešení i pro ty, kteří hledají skutečně profesionální pomocníky pro komerční, technické nebo průmyslové účely. Skvělou zprávou je, že se na ně vztahuje hned pětiletá záruční doba. Nezapomínejte u nich na důležitý parametr – stupeň krytí IP, který udává stupeň ochrany svítidla před vniknutím kapalin nebo cizích těles. Čím vyšší stupeň krytí IP, tím lépe. Doporučujeme zvláště ty s krytím IP 44 a vyšším. 


Venkovní senzorová svítidla 

Senzorová svítidla nejsou rozhodně jen výsadou vnitřních prostor. Právě naopak. Pojďme se podívat blíže na ta venkovní.

Vaše zahrada je přesně tím místem, kam senzorové svítidlo padne jako ulité. Střecha pergoly, zeď vašeho domu, zahradní kůlna. Hodí se všude. Vybírat můžete zahradní svítidla se senzorem klasická, LED nebo ty se solárním pohonem. 

Ozdobou a praktickým pomocníkem navíc pro vás budou také zahradní lampy se senzorem dostupné v mnoha podobách.

A teď tu máme skutečnou designovku pro všechny fajnšmekry. Domovní čísla se senzorem ohromí vaši návštěvu ještě předtím, než stačí zazvonit.

Pokud se koukáte po dalších typech světelných senzorů, upozorňujeme také na nástěnná, stropní nebo profi svítidla se senzorem, LED reflektory (jak jinak, než se senzorem) nebo venkovní senzory pohybu


Chci jedině LED senzorové svítidlo

Jste rozhodnuti pro zakoupení LED senzorového svítidla? Pro jednodušší přehled si můžete proklikat nabídku LED stropních, venkovníchnástěnných nebo koupelnových svítidel. Dokonce i zářivky jsou k dispozici ve verzi LED senzorového svítidla – a to ve vnitřních i venkovních verzích. 


Nabídka je nepřeberná, stačí jen vybrat. 

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i