Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Osvětlení do bytu se sníženými stropy

Osvětlení interiéru

Monika

Ne každý dům či byt má stropy vysoko nad hlavou. Ovšem i v takovýchto domech je potřeba svítit. Nemusíte se však bát. Na každý problém se najde řešení.

Byt s nízkými stropy není překážka

Možná nejste zrovna z těch, kteří mají dům či byt s vysokými stropy. I na takovém nízkém stropě však lze nalézt spoustu výhod a částečně zapomenout na jeho nevýhody. Ano, je pravda, že velkou nevýhodou je například právě to, že si nemůžete dovolit umístit sem úplně každé svítidlo. Pokud máte zalíbení v dlouhých a mohutných lustrech, na ty bohužel můžete nejspíše zapomenout. Ovšem i takovýto dům či byt můžete osvětlit vkusně a stylově a zároveň prakticky. Výběr svítidel se přece neomezuje pouze na delší lustry. Jako velkou výhodu můžete brát také fakt, že oproti velkým domům s vysokými stropy v zimě protopíte s takovýmto nízkým stropem o dost méně a tudíž tedy i náklady za teplo nebudete mít tak markantní.
 
null 

Jaké svítidlo do takového bytu?

Pokud přemýšlíte, jaké svítidlo si do vašeho bytu s takovýmto nízkým stropem pořídíte, je důležité, o jak moc nízký strop se jedná. Musíte vždy uvážit fakt, že sem budete například stěhovat různý nábytek či možná nosit i větší věci a pokud máte strop opravdu hodně nízký, či máte mezonet, hraje zde roli každý centimetr navíc. Do bytu, kde jsou stropy opravdu dost nízké a vy máte nad hlavou pouze kousek místa, budou nejspíše nejlepší variantou svítidla do podhledu. V dnešní době jsou takováto podhledová svítidla velmi moderní a skvěle a rovnoměrně vám celý prostor osvítí. Podhledová svítidla jsou velmi oblíbená i u těch, kteří nejsou výškou stropu nijak limitováni. Tak, jak již název praví, tato svítidla se namontují do podhledu. Nezaberou tedy žádné místo. Můžete je rovnoměrně rozmístit po celé místnosti. Nejenže celek bude dobře vypadat, ale také vám nezaberou v prostoru nad hlavou vůbec žádné místo. Pokud jich do stropu umístíte více, šikovný elektrikář vám je jistě zapojí tak, aby se daly rozsvěcovat na více fází. Tedy buď si rozsvítíte třeba pouze polovinu z nich či celou sestavu a to vše dle vaší potřeby. Skvělým řešením jsou také různé LED pásky, které nezaberou téměř žádné místo. 
 
null 

Pokud nad hlavou alespoň trochu toho místa máte, můžete ve výběru malinko více popustit uzdu vaší fantazie. Lze sem totiž umístit také například některé bodové svítidlo. „Bodovka“ vám nad hlavou nezabere moc místa. Zároveň však také prostor skvěle osvětlí. Podle velkosti celé místnosti si můžete vybrat svítidlo s jedním či více stínidly.
Další variantou, která vám skvěle splní účel osvětlení pro nízký strop, jsou přisazená stropní svítidla. Takovéto svítidlo rovněž nezabere, co se týče prostoru, mnoho místa, ale bude skvěle svítit.
 
null 

Pokud jste se již rozhodli pro hlavní centrální osvětlení, které ke stropu umístíte, můžete vše doplnit dalšími svítidly. Do rohu místnosti se například bude skvěle hodit některá stojací lampa, která vám jistě nebude překážet. Pokud si budete tedy chtít jen číst, u stmívatelné stojací lampy si můžete navolit intenzitu světla. Jako doplňkové svítidlo pro byt se sníženými stropy můžete mít také nástěnné svítidlo. Pokud si pořídíte větší nástěnnou lampu, může vám v menším bytě plnit i funkci hlavního osvětlení, ale zároveň nebude nikde překážet.
 
null 

Autor článku:

Monika
Monika E-commerce specialista

Monika má na starost e-commerce oddělení a je fanynkou venkovního osvětlení. Díky ní zjistíte, jaké zrovna frčí trendy ve světě venkovních svítidel. A třeba i to, jak na efektivní osvětlení zahrady a okolí domu.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i