Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Široká nabídka krbů do každé domácnosti

Aktuality a oznámení

Lucie

Příjemnou atmosféru v každém ročním období si doma můžete dopřát pořízením krbu. Kompletní nabídku zahrnující BIO i elektrické krby a krbová kamna najdete na našem e-shopu. V nabídce navíc nyní nově najdete i venkovní krby, ohniště a grily nebo nezbytné příslušenství.

Trávit chladné večery ve vyhřátém domově s hřejivým ohněm v pozadí. Nebo naopak ozvláštnit teplé letní noci kouzlem ohniště, případně venkovního krbu. To nemusí být sen, ale vaše blízká budoucnost. U nás najdete velké množství produktů, které prosvítí váš domov hřejivou atmosférou. 

Elektrický, BIO nebo kamna?

BIO krby

Nejčastěji se v naší nabídce setkáte s bio krby, které vynikají působivou atmosférou, kterou hravě přináší. Jednou z prvních otázek, kterou je potřeba si zodpovědět je, kam krb umístit. Nejprve vás ujistíme, že se jedná o bio krby, které se dokonale hodí jak do rodinných domů, tak panelových bytů. U obou variant se pak shodně nabízí hned několik možností, jak je zasadit do prostoru:


  1. Rohový krb – Vestavěný do dvou přiléhajících kolmých stěn. Krb je umístěn přímo v jejich rohu (v připraveném výklenku), a perfektně tak zapadá do celého prostoru zdi. Otevírání dvířek je u některých modelů z levé, u jiných zase z pravé strany. Při výběru tak myslete i na tento parametr.
  2. Vestavěný krb – Je součástí jedné ze stěn. Své místo může zaujmout na obvodových zdech, ale také třeba příčkách. V oboustranných provedeních se může stát součástí hned dvou místností najednou.  
  3. Nástěnný krb – U nástěnného krbu není zapotřebí výrazných stavebních úprav. Ke zdem totiž přímo přiléhá.
  4. Závěsný krb – Visí ze stropu místnosti, jedná se o velmi originální a designové řešení.
  5. Volně stojící krb – U volně stojícího krbu si vyberete jeho umístění pouze podle vašich preferencí, nejste nijak omezeni stavebními úpravami.


Krby se žhaví bioetanolem (biopalivem z biologického alkoholu), takže neuvolňují žádný kouř ani saze, jejich okolí tak vždy udržíte čisté. K tomu napomáhá i ochranné tvrzené sklo, které přitom nijak nekazí vzhled samotného krbu. Bohatě si totiž vystačí s tloušťkou v řádu několika milimetrů.


Obávat se nemusíte ani hromadění podtlaku v hořáku. Od toho tu je důmyslný ventilační systém. Vytékání paliva pro změnu zamezuje přídavná nádrž umístěná přímo pod hořákem. Samotný hořák je vyroben tak, aby splňoval nejvyšší požadavky na bezpečnost. Obsahuje také absorpční vložku, která vyrovnává teplotu pece a prodlužuje dobu spalování biopaliva.


Topeniště jsou vyrobena k z nejkvalitnější broušené ocele. Stejně jako u ochranného skla i tady platí, že nijak nepřekáží designu, protože se tloušťka ocele počítá v pouhých jednotkách milimetrů.


Že je umístění bio krbu variabilní, a záleží především na dostupném prostoru, jsme si už vysvětlili. Stejně tak jsme rozptýlili i případné obavy o znečištění místnosti. Další nespornou výhodou bio krbů je ovšem také to, že nevyžadují speciální komínovou instalaci. Některé typy BIO krbů navíc umožňují pozorovat oheň až ze tří různých stran. Doba hoření se pak pohybuje v řádu několika hodin, typicky mezi dvěma až pěti hodinami.



Elektrické krby

Elektrické krby jsou elegantní alternativou k BIO krbům. Také elektrické krby jsou zpracovány v krásném designu. Co se umístění týče, v naší nabídce najdete aktuálně volně stojící i nástěnný typ. Vhodné jsou v podstatě kamkoliv si budete přát – od obývacího pokoje, přes ložnici, až třeba po kuchyni.


Imitaci žhavých uhlíků a plápolajícího ohně zajistí LED technologie. I tento druh krbu samozřejmě hřeje a zahrnuje několik režimů v nastavení výkonu. Stejně tak můžete vybírat mezi různými variantami v nastavení intenzity topení. Disponují také ventilátorem teplého vzduchu nebo termostatem pro regulaci teploty v příslušné místnosti a rovněž ochranou proti přehřátí. Samotná kontrola teploty není pro design krbu rušivá, protože je diskrétně umístěna za otevíracími prosklenými dvířky. Režim vytápění můžete navíc v případě potřeby vypnout, krb si přitom zachovává funkci světelné dekorace.


Krbová kamna

Klasická krbová kamna najdete v nabídce Světa svítidel v litinovém a ocelovém provedení. V obou variantách jsou vyrobeny z vysoce odolných kvalitních materiálů, kterým nevadí teplota o hodnotě až 660 stupňů. Designové prvky dávají usoudit na velmi moderní styl. Jejich velkou výhodou je nenáročnost na vyžadovaný prostor, některé z nich se vám budou díky menším rozměrům hodit i na chatu nebo chalupu. Potřebují nicméně napojení na samostatný komínový průduch.


Také krbová kamna myslí na udržování čistoty ve svém okolí. Vypadnutí žhavého dřeva zabrání dekorativní plot, přívod vzduchu nad sklem (tzv. oplach skla) pro změnu jeho stálou čistotu. Jednoduché je i odstranění popela – ten se hromadí přímo pod topeništěm. Zásobník snadno vyjmete a vysypete.


Bát se nemusíte ani o bezpečnost. Krbová kamna zahrnuje mechanismy pro bezpečné odnětí rukojeti dvířek. Díky nim se rukojeť nenahřeje a vy se nemusíte bát nepříjemného popálení.



Venkovní krby

V bohatém výběru produktů ve Světe svítidel najdete také kategorii věnující se venkovním krbům. Značka Bushbeck nabízí skutečnou kvalitu a nápaditě pracuje s designem. Proto jsou veškeré krby vyrobeny tak, aby vám poskytly pohled na plápolající oheň. Ocelové tělo venkovních krbů zaručí dlouhou životnost, disponuje také žáru odolnou barvou, kterou venkovní podmínky v průběhu času zkrášlí patinou. Už teď víme, že se vám od něj nebude chtít odejít, a tak budete přikládat jedno polínko za druhým.

Bushbeck přichází také s dalším unikátem - pecí na pizzu, kterou jednoduše zkombinujete s vaším plynovým grilem, případně grilem na dřevěné uhlí. Pizza bude krásně křupavá a rovnoměrně propečená díky díky vloženému kameni. Součástí balení je i praktický teploměr. Pec můžete využít i na přípravu dalších chutných jídel, mezi které patří maso, ryby, zelenina nebo pečivo. 

Ohniště a grily

Opekání jako v přírodě si můžete užít i v pohodlí vaší zahrady díky díky přenosným ohništím a grilům na dřevo. Na našem e-shopu najdete produkty pro výjimečné grilovaní i takové, které vás okouzlí svou romantickou atmosférou. 

Příslušenství pro krby

Už jste si vybrali krb, který u vás doma nebo na zahradě nemůže chybět? Pak se nezapomeňte poohlédnout také po vhodném příslušenství. Aktuální nabídka zahrnuje proutěné, nebo kovové koše na dřevo, praktického pomocníka v  podobě krbového vysavače popela a v neposlední řadě také sadu nerezového náčiní

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Doporučené produkty

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i