Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Industriální svítidlo, ozdoba moderního domova

Aktuality a oznámení

Lucie

Industriální styl se z továrních hal minulého století přenesl přes veřejné prostory až do našich domovů. Svítidla inspirovaná tímto směrem jeho kouzlo ještě umocňují.

V našem minulém článku jste se mohli dozvědět vše podstatné o boho stylu a svítidlech, které jej reprezentují. V tom aktuálním se podíváme blíže na industriální směr, který stále více nabírá na popularitě. Na první pohled minimalistický styl odráží svůj průmyslový původ. Jeho prvky můžete vzájemně kombinovat podle vlastních přání. Odměnou vám bude stylové a unikátní bydlení.



Jak poznám industriální styl?

Prvky stylu původně vychází z průmyslových staveb a odráží atmosféru i architekturu starých továren. Jeho průnik do veřejných prostor a podnikatelského prostředí můžeme datovat k přelomu milénia, až se postupem času prosadil i do našich domovů. Jeho dominantním rysem je nábytek odkazující na prostory velkých hal, stejně jako nápaditá svítidla a jedinečné dekorace. Ve všech třech případech platí, že věrně připomínají místa, ze kterých vzešly. 

Jedinečná svítidla

Svět svítidel je tím pravým místem, kde se můžete porozhlédnout, pokud chcete dodat svému industriálnímu interiéru ten pravý půvab.

Množství a umístění

Industriální styl si našel své místo především v obývacích pokojích. To proto, že se zpravidla jedná o jednu z největších místností v domácnostech, a poskytuje tak největší prostor jeho dominantním prvkům. Začít se zařizováním můžete pěkně od stropu. Centrální závěsné svítidlo je natolik výrazné, že vám samo o sobě přinese domů kousek industriálního stylu. Nemusí ovšem zdaleka zůstat jediným, v naší nabídce najdete i spoustu stojacích a stolních lamp inspirovaných prostředím průmyslových hal.

Materiály

Kámen, beton, kov. To je svatá trojice materiálů příznačných pro tento směr. Osamoceně působí tyto suroviny chladně, proto je žádoucí je doplnit o přírodní motivy, zvláště dobře fungují ve spojení se dřevem. To platí speciálně pro ložnici, u které zkrátka chcete, aby působila příjemným a útulným dojmem.

Barvy

Velkými okny, typickými právě třeba pro velké továrny, proniká mezi čtyři zdi sluneční záření. To je nejlepší cesta, jak vnitřní prostory rozjasnit barvami. V případě, že váš domov takovými okny nedisponuje, můžete si pomoci osvětlením. Typickou volbou jsou svítidla v černém nebo šedém provedení, případně ta v přirozených barvách použitého kovu.

Odstín svícení

Klíčem k příjemnému osvětlení je mix přímého a nepřímého osvětlení. Ten zajistí, že vás nebudou pálit oči při práci ani odpočinku. Myslete na oba tóny svícení – od chladného pro běžné denní činnosti, až po příjemné teplé světlo pro chvíle relaxu.

Centrální osvětlení

Kombinaci dřeva a kovu perfektně reprezentuje přisazený lustr BASKET značky Eglo

Z dílny společnosti Eglo pochází také další zástupce. Řada svítidel Priddy dokonale zapadne do vašeho domova, a to v podstatě kamkoliv. Vybírat můžete ze dvou typů závěsných svítidel do obývacího pokoje nebo nad jídelní stůl. Kromě černého provedení můžete sáhnout i po některé z dalších barevných variant.

Skutečně stylovým industriálním kouskem je také lustr na řetězu HAKON, který svým vzezřením evokuje automobilové opravny jako vystřižené z retro snímků z poloviny minulého století.

Stojací lampy 

Stojací lampa MONA vám pro změnu připomene hollywoodská filmová studia. Tento luxusní typ svítidla zaujme každou vaši návštěvu.


Stolní lampy

Minimalistický vzhled, dřevěný podstavec a kovové tělo. Taková je charakteristika lampičky Rufin od Rabaluxu. Kovová lampa s klipem od Rabaluxu je posledním střípkem do naší skládačky industriálních tipů. Použít ji můžete na pracovním stole, nebo ji díky uchycení ve formě klipu snadno přemístit podle nálady a potřeby.

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i