Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Jak vybrat svítidla v boho stylu

Aktuality a oznámení

Lucie

Volnost, bezstarostnost a prostor pro kreativitu. Vybavte si svůj domov svítidly inspirovanými stylem boho.

Pohodové, v tom nejlepší smyslu slova až bohémské bydlení. Přesně na to se můžete těšit, pokud půjdete při zařizování svého domova ve šlépějích stylu boho. Ten je definován ze všeho nejvíce svou bezstarostností a volností, a to s odkazem na své nositele, bohémy. Ti se procházeli po naší planetě už v 18. století a jejich význačností byl odpor k pravidlům. Ten se zrcadlí i u milovníků tohoto stylu v současnosti. Nechte se i vy unést nespoutaností a pořiďte si domů zkrátka to, co se vám líbí. Včetně boho svítidel.


Jak poznám boho styl?

Jak už jsme naznačili, na pevná pravidla můžete zapomenout. V boho stylu vyniká zvláště hravost v uspořádání, materiálech, ale také v neomezených možnostech při výběru vybavení i dekorací. Typický znak ovšem najít můžeme: jedná se zvláště o odkazy směrem k přírodě, přírodním materiálům a využití rukodělných uměleckých prvků. Proto hraje důležitou úlohu v interiérech dřevo, přírodní barvy, rozmanité látky nebo časté využití květin a bylin.

Rozzářená boho svítidla

Svět svítidel je tím pravým místem, na kterém se můžete porozhlédnout, pokud toužíte dodat svému boho interiéru nefalšovanou záři.

Množství a umístění

Ptáte se, kolik svítidel si do boho interiéru pořídit? Odpověď neznáme, protože boho styl limity nedefinuje. Přehánět však netřeba. Ideálním řešením je rozmístit po interiéru větší množství méně intenzivních svítidel, to abychom docílili skutečně útulné atmosféry. K dostatečnému osvětlení nám pak dopomůže centrální nebo závěsné svítidlo, které bude pokoji dominovat, ale zároveň nepotlačí krásu všech ostatních. Doplnit jej můžete stojací nebo stolní lampou tam, kde si žádáte intimnější atmosféru. Prostory kolem vás ovšem projasní i různé druhy světelných řetězů nebo girland.

Odstíny svícení

V prvé řadě myslete na účel místnosti, kterou boho svítidly doplníte. Typičtějším i elegantnějším řešením jsou však obecně teplejší barevné odstíny. Perfektní variantou jsou takové světelné zdroje, u kterých si můžete v průběhu času měnit intenzitu svícení. Příkladem jsou stmívatelné žárovky, kterými v několika sekundách změníte pracovní režim na pohodový večer u vaší oblíbené knížky.

Materiály

Přírodní boho dekorace si žádají vhodnou kombinaci se stejně stylizovanými svítidly. Hledejte takové, které nenaruší koncept místnosti. Přirozenou volbou jsou svítidla, která obsahují dřevěné nebo kovové prvky. Nemusíte se ovšem zaměřit pouze na toto klasické spojení a inspirovat se i svítidly v dekorech bambusu, rákosí nebo přírodních látek.

Barvy

Barevnost boho svítidel odráží jejich funkčnost i zvolené materiály. Přírodní (nude) barvy tak reprezentuje především béžová, písková nebo hnědá barva. Pokud přemýšlíte nad výraznějšími kontrasty ve vašem interiéru, nebojte se použít i sytějších a výraznějších odstínů.

Naše nejlepší tipy na boho svítidla

Centrální osvětlení

Pokud je vaše místnost rozlehlejší, speciálně se soustřeďte na výběr svítidla tak, aby dostatečně rozjasnilo každý jeho kout. Příkladem je obývací pokoj propojený s kuchyní a jídelnou. Lustr na lanku Boho to zvládne hravě. Díky průměru 45 centimetrů a silné intenzitě osvětlení ozdobí i místnosti o velké ploše. Jeho velkou předností je rozmanitost variant, aktuálně totiž čítá čtrnáct barevných provedení, ve většině případů doplněných o ratanovou spodní část.



Druhým našim tipem je lustr na lanku PENTAGONE. Ten jako by na první pohled vypadl z učebnice boho stylu. Vyroben je ze dřeva v bambusové imitaci a zaujme charakteristickými dřevěnými rysy se suky a neobyčejnou strukturou.


 

Stojací lampy 

Snad ze všech představitelů boho svítidel jsou interiérové lampy tím nejtypičtějším. To proto, že nechají všem dalším dekoracím vyniknout svým tlumeným světlem. Stojací lampa WIRE se svou výškou 145 centimetrů využívá neomylného propojení černého a zlatého kovu. Dokonale poslouží v těsné blízkosti pohovek nebo dalších míst na sezení a odpočinek, charakteristických pro styl boho.

Pokud se zrovna poohlížíte spíše po barevnějších typech, jejich pestrý výběr vám umožní stojací lampa AYD. Dostupná je totiž hned ve 24 různých dekorech.

Stolní lampy

Stolní lampa Globo je skutečným klenotem, který si zamilujete s vašim prvním rozsvícením. Je vytvořena z pravidelných plátků bambusu, mezi kterými se nacházejí malé mezírky. Stisknutím vypínače si tak pustíte do pokoje paprsky, které vám okamžitě připomenou ty sluneční.



 

Solné lampy jsou nejen krásné, ale také zdraví prospěšné. V místnostech, ve kterých se nacházejí, totiž výrazně zlepšují kvalitu ovzduší. Jejich tajemství spočívá v záporném ionizování vzduchu, který napomáhá lidem s problémy krevního oběhu, respiračními potížemi, stejně jako astmatem a alergiemi. Zároveň zvyšují obranyschopnost organismu, zmírňují zažívací potíže, bolesti hlavy a pomáhají potlačit nespavost. Každý jejich kus je přírodním kamenem a originálem, na světě nenajdete dvě stejné solné lampy.  

Venkovní osvětlení 

Boho nekončí mezi čtyřmi zdmi. Pustit si jej za vnitřní práh domu můžete s venkovními girlandami, které svou délkou dosahující až 12 metrů a desítkami světýlek promění vaši noc na zahradě v magickou.

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i