Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Schodišťové osvětlení, záruka bezpečí

Aktuality a oznámení

Lucie

Schodišťové osvětlení vám v noci usnadní orientaci a ještě vám poslouží jako designový prvek.

Možná se s ním setkáváte úplně poprvé. Osvětlení schodiště je nicméně něčím, nad čím stojí za to se zamyslet. Vevnitř vám pomůže dostat se během večera a noci bez úhony z jednoho patra do druhého. Před domem může schody lemovat a přicházející návštěvy zaujmout svým umístěním. V obou případech může každopádně krásně vypadat. 

Na každém schodu záleží 

U osvětlení schodišť platí základní poučka, že v ideálním případě je vhodné nasvítit každý schod, který obsahuje. Dodat musíme ale také to, že záleží i na správném umístění a úhlech, ze kterých jej bude osvětlovat. Je třeba se vyhnout tomu, aby nás schodiště oslňovalo, stejně tak není ani žádoucí, aby se na rovných plochách tvořily stíny, které nás mohou zmást a my pak nevíme, kam přesně šlápnout.


Počet svítidel volte podle délky schodů

Kolik svítidel bude na schodiště potřeba volte v závislosti na jeho délce. Nikdy nezapomínejte osvětlit především první stupínek každého jeho úseku. Ten vám, pomůže zorientovat se v jeho výšce. Na schodiště tak vkročíte v bezpečí. 

Jaký druh svítidla zvolit? 

Než začneme vybírat konkrétní svítidla, zamyslíme se nad jejich typy a umístěním. V zásadě jsou dvě možnosti, kam je instalovat: na hrany schodů nebo boční stěny. K osvětlení schodišť se nejvíce hodí tři druhy svítidel: nástěnná, LED pásky a orientační svítidla. 

Čím dál větší popularitě se v poslední době těší nástěnná LED svítidla. Jejich výhoda spočívá v tom, že jsou často menší velikosti, navíc díky jejich nižší spotřebě ušetříte za elektřinu. V neposlední řadě se snadno instalují a jsou opravdu odolná. 

LED pásky jsou po nástěnných svítidlech druhou variantou v pořadí. Jsou také skvělou volbou, a to zvláště ze dvou důvodů: jsou energeticky nenáročné a rovnoměrně osvětlí celé schodiště. Stejně jako u nástěnných LED svítidel je jejich instalace skutečně jednoduchá, obsahují totiž samolepicí vrstvu, která jejich zapojení značně usnadní. Součástí příslušenství je také dálkové ovládání, jehož pomocí můžete měnit barvy a intenzitu svícení.

Třetí našim tipem jsou orientační svítidla. Ta mohou buď svítit celou noc, nebo fungovat na principu pohybového čidla (senzoru). Rozsvítí se tedy pokaždé, když zaznamenají, že se někdo rozhodne schody vystoupat nebo sejít. Plusem je, že se umí také automaticky vypnout a zbytečně nespotřebovávají elektřinu. Tento benefit ještě více podpoří fakt, že ke svícení využívají úsporné LED diody.  


Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i