Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Solární panely – časté dotazy

Exteriér
Odpověděl:
LucieLucie

Odpověď:

Představujeme vám desatero otázek a odpovědí k tematice solárních panelů. Přehledně a jednoduše.

V našem seriálu o zelené energii jsme se nedávno věnovali solárním panelům. Vysvětlili jsme si, že zelená energie doslova není jaderná věda. Ale určitě se můžou objevit další otázky, které bychom vám mohli pomoci zodpovědět. Tak pojďme na to.


1)    Jaká je pořizovací cena solárního panelu?

Cena jednoho kusu solárního panelu se na našem e-shopu pohybuje v rozmezí od 4 000 Kč do 6 000 Kč, v závislosti na jeho parametrech.

2)    Kolik panelů si mám pořídit? 

Vzhledem k tomu, že se v posledních letech výkon jednoho solárního panelu zvýšil, snížil se i počet panelů, které si do vaší domácnosti potřebujete pořídit. Obecně platí, že už čtyři solární panely stačí k tomu, abyste doma měli svou vlastní elektrárnu.

3)    Jak je solární panel velký?

Typický rozměr solárního panelu je něco přes jeden metr na délku a necelé dva metry na šířku. I tato informace vám může pomoci v rozhodování, kolik panelů si na svou střechu (nebo kamkoliv jinam) pořídíte.

4)    Kam panely umístit? 

Nejvhodnějším místem je vzhledem k slunečnímu záření střecha vašeho domu. Ideální je orientace směrem na jih, ale také na jihovýchod a jihozápad. Sklon střechy pro nejlepší výkon solárních panelů by měl dosahovat hodnot mezi 25 a 38 stupni.

5)    Ve kterém ročním období jsou panely nejvýkonnější? 

Není to asi překvapivé, panely zachytí nejvíce sluneční energie v červenci, následovaným dalšími teplými měsíci – květnem, červnem a srpnem. Nemusíte se nicméně bát, že by v zimě panely energii vůbec nevytvářely. Mezi nejslabší měsíce nicméně patří listopad, prosinec a leden.

6)    Jakou baterii solárnímu panelu pořídit?

K solárnímu panelu můžete pořídit libovolnou baterii. Ale nezapomínejte na to, že musí být kompatibilní se střídačem. Děláme vše pro to, abyste v brzké době našli baterie i na našem e-shopu. 

7)    Jakou záruku na Světě svítidel dostanu?

Záruka na solární panely z našeho Světa svítidel je vážně velkorysá. Na samotný produkt se vždy vztahuje záruka na 12 let. Výrobce samotný garantuje na výkon solárního panelu celé čtvrtstoletí, tedy 25 let.

8)    Jak dlouho mi panely vydrží sloužit? 

Částečně jsme si otázku už zodpověděli v předchozí otázce. Garantovaný je výrobcem výkon na 25 let. Nicméně běžná výdrž panelů dosahuje 30 a více let.

9)    Můžu vlastní solární energii prodávat?

Ano, přebytky z vámi vytvořené solární energie opravdu prodávat můžete. Stačí si vybrat vhodného a spolehlivého dodavatele, který vám nabídne férové podmínky. 

10) Můžu na solární panely dostat dotaci?

Můžete. A to až do 50 % z celkových výdajů. Výše dotace se odvíjí od energetické úspory. Pro výpočet dotace pro vaše bydlení vám slouží kalkulačka, kterou najdete na internetu. Více se o dotacích dočtete v našem článku.


Zůstaly některé vaše otázky ohledně solárních panelů nezodpovězené? Budeme rádi, když nám je sepíšete a pošlete.



Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i