Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Tigo. Špičkové produkty pro zvýšení výkonu solárních panelů

O značkách

Lucie

Solární panely nejsou jedinou z důležitých součástí vašeho fotovoltaického systému. Seznamte se s produkty Tigo, které jeho výkon i technologii posunou ještě o kus dál.

Společnost Tigo Energy Inc. je celosvětovým lídrem v oblasti výkonové solární elektroniky (Module Level Power Electronics). Pravidelně přichází s inovativními řešeními, které prokazatelně zvyšují výkon solární soustavy i její bezpečnost. A to není vše. Díky moderním technologiím vám produkty Tigo pomohou také v šetření, protože redukují provozní náklady solárních zařízení. V následujících odstavcích si představíme hned dvě novinky, které zefektivní funkčnost vaší domácí solární elektrárny.



Za poněkud složitějším názvem se ukrývá skutečný fotovoltaický poklad. Je jím optimizér solárních panelů Tigo Energy. Ptáte se, v čem se skrývají jeho výhody? Funkce optimizéru, jak už vyplývá z jeho názvu, primárně spočívá v optimalizaci na úrovni panelů a přináší s sebou vyšší energetický výnos modulu, který může dosáhnout hodnoty až 700 wattů. Pomáhá tak realizovat i fotovoltaické systémy s výraznějším nebo částečným zastíněním, případně takové, které disponují netypickým rozmístěním panelů. Kromě vyššího výkonu jeho prostřednictvím dosáhnete i větší flexibility celé fotovoltaické elektrárny, protože umožňuje snadné monitorování výroby elektrické energie a správu celého systému. 


Technické parametry a instalace

Optimizérem můžete vybavit buď celý systém solární elektrárny, případně pouze některé jeho panely. Produkt je kompatibilní se solárními panely o výkonu do 700 wattů, a to při maximálním vstupním proudu o hodnotě 15 ampérů. Rozsah napětí pak dosahuje hodnot od 16 do 80 voltů. Výstupní kabel o celkové délce 1,2 metru vám zajistí potřebný komfort pro zapojení do celé soustavy. Produkt navíc díky jeho rozměrům bez problému umístíte, kam budete potřebovat, protože na šířku i délku dosahuje pouhých 14 centimetrů a váží lehce přes půl kilogramu.


Komunikace systému 

Abychom doplnili všechny klíčové informace o produktu, nemůžeme opomenout několik důležitých dat o tom, jakým způsobem celý systém komunikuje. Základ spočívá v rádiovém spojení s využitím MC4 konektoru, který funguje na principu bezdrátové komunikace. K propojení dochází buď přes Ethernet nebo WLAN, a to skrze RS485 připojení se systémem Gateway.

 

                                                                 


Bezpečí a certifikace

Bezpečnost celého systému zvyšuje funkce rychlého odpojení. Produkt disponuje také vysokou ochranou proti nepřízni počasí – a to díky ochraně proti vnějším vlivům o velmi vysoké hodnotě IP68. Optimizér je rovněž certifikován podle normy IEC a je dalším milníkem v dlouholeté historii společnosti Tigo, která inovuje fotovoltaické instalace od rezidenčních až po užitkové velikosti už více než 15 let.

TIP: Záruka na optimizér při nákupu na Světě svítidel dosahuje celých 25 let.


Tigo Cloud Connect Advanced (CCA) + TAP Kit

Cloud Connect Advanced (CCA) je jedním z nejmenších univerzálních solárních dataloggerů na světě. Jeho hlavní funkcí je získávání podrobných informací o výkonnosti solárních modulů a je centrem pro veškerá data produktů Tigo. Připojit k němu můžete také střídače, baterie, měřiče a další součásti celého systému a je navíc kompatibilní se stringovými střídači a moduly všech předních světových výrobců. K dostání je buď jako přídavná sada, nebo integrovaná se střídači a pracuje se zařízeními typu TAP, TS4-A-O, TS4-A-S a TS4-A-M.



Reálná i historická data

Data, která Cloud Connect Advanced zaznamená, jsou vám k dispozici v reálném čase, umožňují tak okamžitý přístup k systémovým datům nejen vám, ale také kupříkladu instalatérům a technikům, kteří vám se správou vaší fotovoltaiky budou pomáhat. Kromě reálných dat vám ovšem bez problémů dá nahlédnout i do historických záznamů, které zobrazuje v platformě Tigo Energy Intelligence. Nemusíte se tak obávat, že by vám v budoucnu utekla jakákoliv důležitá informace.


Komunikace systému 

Nastavení produktu umožňuje hned několik komunikačních cest – a to buď pomocí internetového připojení prostřednictvím sítě Ethernet, Wi-Fi nebo volitelného mobilního připojení. Systém Gateway je instalován na střeše přímo u panelů a přijímá data z okruhu 15 metrů. Tato data zasílá prostřednictvím vedení RS485 do dataloggeru Cloud Connect Advanced a na portál Tigo. Celý set přitom umožňuje prostřednictvím snímače odpojení komunikace na úrovni panelu.

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i