Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Ventilátory nejen na léto

Osvětlení interiéru

Lucie

Přemýšleli jste o pořízení ventilátoru, ale říkáte si, že to necháte až na léto? Nemusíte. Svoje uplatnění najdou již nyní.

Ventilátory pro každé roční období

Zná to převážná většina z vás. Je léto. Horko, které je až nepříjemné a doma je to snad ještě horší. Otevřít okno? To je téměř nemyslitelné. Do domu se vám totiž dostane ještě větší dusno, než které jste zde měli doposud. Pro tyhle případy máme skvělé řešení. Stačí si pořídit vhodný ventilátor. Jenže co s takovým ventilátorem teď v zimě? Věřte, že i nyní se vám bude hodit. Abychom vám přiblížili, jaké výhody může ventilátor mít, dozvíte se nyní několik důležitých informací.

Letní i zimní provoz

Před tím, než si ventilátor pořídíte, je třeba si zodpovědět několik otázek. Těmi hlavními bude jistě velikost místnosti a také to, jakou vzdálenost má vzduch, ať už teplý či chladný, urazit. Také je velmi důležité to, kam chcete ventilátor umístit. Rovněž je podstatná výška stropu. To vše závisí na tom, zda si pořídíte ventilátor větších či menších rozměrů a také, jaký typ budete potřebovat. Ke každému prostoru či místnosti, kam jej budete chtít umístit, je potřeba přistupovat individuálně. Na výběr máte hned několik druhů. Hlavními jsou ventilátory stropní, podlahové, stojací či stolní. Do koupelny či na toaletu také jistě oceníte ventilátor odsávací, se kterým máte ihned po vlhkosti či nepříjemném zápachu.


nullnull null

Pokud již víte, kam byste rádi ventilátor umístili, přichází na řadu rozhodnutí, zda jej budete používat pouze jako ventilátor či také jako svítidlo v místnosti. Dle toho si totiž můžete vybrat ventilátor buď se světlem nebo bez světla. Ventilátor se světlem se hodí například tam, kde není tolik prostoru a hlavní svítidlo i ventilátor by se do jedné místnosti jen těžko vešly. Takto tedy zabijete dvě mouchy jednou ranou. U většiny ventilátorů si samozřejmě můžete navolit rychlost, kterou bude vzduch cirkulovat. Pokud si tedy přejete teplotu v místnosti jen mírně ochladit, postačí vám nižší stupeň. Pokud je u vás naopak horko na padnutí, vyšší intenzita vám tento problém vyřeší.


null 
 
Nemusíte se bát, že budete muset neustále lézt na židli či vstávat ze židle, abyste si ventilátor nastavili. Většina z nich má totiž dálkový ovladač, se kterým je celé ovládání jednoduché a pohodlné. Pokud máte rádi klasiku, ani to není problém, spousta ventilátorů má řetízkové ovládání, kdy stačí zatáhnout za řetízek a ventilátor uvedete do provozu nebo naopak zastavíte.
 
Co se týče provozu v zimě, mají některé ventilátory funkci, která vám naopak zajistí větší teplo v místnosti. Zpětný chod neboli reverzní funkce je v podstatě odpověď na to, k čemu a jak slouží ventilátor v chladnějším počasí, kdy se vám spíše, než ochlazení vzduchu hodí více tepla. Tento zpětný chod je prakticky točení vrtule v opačném směru. Tento opačný pohyb má za následek mísení teplého vzduchu u stropu právě s tím chladnějším ve spodní části. Tím dochází k tomu, že se obytný prostor ohřívá a vy tak můžete mít více tepla. Kromě toho, že vám teplejší vzduch přijde vhod, oceníte jistě také úsporu za vytápění, která bude bezesporu znatelná. Tedy jednoduše řečeno, ať je léto nebo zima, s ventilátorem vám bude prima.  
null 

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i