Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Černé svítidlo, designový prvek moderního bytu

O značkách

Lucie

Synonymum elegance a moderního designu. Pokud si můžeme dovolit toto prohlásit o některé z barev, tak určitě o černé. Osvětlení LEDVANCE v tomto barevném provedení se skvěle hodí do spousty koutů vašeho domova i do venkovních prostor.

Moderní německá společnost LEDVANCE pokaždé přichází na trh s osvětlením s novými trendy a designovými produkty. Kromě skvěle vypadajících svítidel se můžete spolehnout také na to, že vám do vaší domácnosti dodá kvalitní materiály s důrazem na udržitelnost. Společně se dnes zaměříme na moderní designová svítidla, která vzájemně propojuje skutečnost, že jsou vyrobena v černém provedení.

Černá se hodí zkrátka kamkoliv

Neplatí to pouze u oblečení, že černá barva je synonymem elegance a vkusu. Prvky této barvy se v interiérech moderních domácností využívají stále více. A není to v žádném případě náhoda. Černá barva je přitom vhodnou volbou pro vybavení interiéru u velkých i menších místností a vytváří dokonalý základ pro kombinaci s dalšími prvky, mezi které patří dřevěný nábytek, zlatá nebo bílá barva.

Obývací pokoj

Obývací pokoj je první místností, ve které se zastavíme. Osvětlení černé barvy do něj můžete volit podle vlastního uvážení. Směle doporučit můžeme svítidla v černém provedení pro každé svítidlo, které se v něm nachází – od lustru, přes stojací nebo stolní lampu, až po případné podsvícení obývací stěny, případně televizní obrazovky. Právě obývací stěna je příkladem nábytku, se kterým bude černé osvětlení perfektně ladit. Výsledkem této kombinace bude nadčasově vypadající obývací pokoj, který vám ani vašim návštěvám nikdy nezevšední a o kus předežene aktuální datum v kalendáři. Myslete na to, že výrazné černé prvky po krajích nebo ve středu místnosti (například lustry), je dobré sladit s barevným nebo dřevěným nábytkem a prostřednictvím doplňků. Zvláště vhodné jsou teplé odstíny, v kombinaci s černou vynikne především oranžová nebo žlutá barva.

TIPY: Prvním našim tipem pro stropní svítidlo do obývacího pokoje je LED stmívatelné osvětlení SMART+ MAGNET, u kterého si jednoduše nastavíte nejen jas, ale také teplotu barev, a to v rozmezí od 3 000 do 6 500 Kelvinů.

Designovým skvostem je pak lustr na tyči DECOR, který mistrně proplétá černý zevnějšek a bílo-zlatý vnitřek. Navíc jej můžete doplnit o další svítidla v černozlatém provedení a vytvořit si z nich doma stylovou sérii.  

K posezení nebo poležení na gauči vám posvítí stojací lampa CONE, která vyniká svým minimalistickým zpracováním.




Ložnice

Velká výhoda černého interiérového osvětlení spočívá v tom, že je vždy doplněno samotnou barvou světelného paprsku, který vytváří z těchto dvou barevných odstínů příjemné a útulné spojení. Přesně to je příčinou toho, že černé prvky osvětlení skvěle zapadnou i do našich ložnic. Obecně platí, že základem svícení v ložnici je především lustr ve středu místnosti a typicky lampy na nočních stolcích. Zvláště u těch je černá barva osvětlení skvělou variantou. Perfektně ji můžete doplnit skleněnou baňkou žárovky a dřevěnými prvky, které místnost promění v ještě útulnější. Ta se tak stane nejen místem pro spánek, vyhledávat ji budete rádi i pro chvíle relaxu, třeba s dobrou knížkou v ruce. 

TIP: Na noční stolek ve vaší ložnici vám doporučíme stylovou stolní lampu PIPE v elegantní černé barvě. Dokonalou se stává v kombinaci se SMART+ zdrojem, který v sobě ukrývá řadu výhod. Mezi ty patří možnost ovládání pomocí aplikace LEDVANCE SMART+ Bluetooth App nebo podpora hlasového ovládání prostřednictvím funkcí Google Home a Alexa

Pracovna

Obzvláště v posledních letech se spousta z nás přesunula (více či méně) k pracovním povinnostem domů. Pokud mezi ně patříte a vaše domácnost zahrnuje pracovní koutek nebo celou pracovnu, z vybavení kvalitními svítidly ji nemůžete vynechat. Kromě lustru, stolní a případně i stojací lampy do její relaxační části, jsou vhodným pomocníkem při práci i méně časté varianty svítidel. Ty oceníte hned, jak je poprvé rozsvítíte. Jednou z nich je osvětlení monitoru.

TIP: Stmívatelné osvětlení monitoru ze série SUN@HOME ocení především vaše oči, jeho funkce totiž zamezují tomu, aby se vám unavily. Výrazně potlačují škodlivou modrou složku barevného spektra. A kromě řady dalších benefitů obsahují také funkci biologického rytmu, díky které se během dne automaticky mění teplota chromatičnosti svícení, stejně jako jeho jas.

Koupelna

Dalším koutem domova, do kterého padne černé osvětlení jako žárovka do objímky, je koupelna. Při přemýšlení nad pořízením svítidel se zastavte u toho, které všechny její části budete potřebovat osvítit. Základem je stejně jako u každé jiné místnosti lustr, nicméně v koupelně se neobejdete ani bez osvětlení zrcadel. Dobrou variantou jsou rovněž svítidla nástěnná. Vzhledem k typickému vzhledu místnosti, kterému dominují prvky bílé barvy (toaleta, umyvadla), případně šedé nebo černé odstíny (sprchový kout a hlavice, vodovodní baterie), jsou jejím velkým oživením dřevěné nebo barevné dekory. U svítidel do koupelny je dobré si dát pozor na jejich IP krytí. To znamená, jak jsou konstruovány pro kontakt s vodou/vlhkostí. U koupelny se navíc často podceňuje květinová výzdoba – přitom právě živé rostliny jsou pro ni pomyslnou zelenou designovou tečkou.

TIP: Abyste na sebe dámy perfektně viděly při líčení a pánové se mohli pečlivě oholit. Od toho tu je stmívatelné koupelnové svítidlo SMART+ Bath. Ovládat jej můžete i pomocí aplikace LEDVANCE SMART+ WiFi App nebo prostřednictvím hlasového ovládání Amazon Alexa nebo Google Home.


Venkovní osvětlení

Společně jsme si už prošli některé ze stěžejních místností domu nebo bytu, do kterých se černá svítidla dokonale hodí. Nechat stranou ovšem v žádném případě nemůžeme ani exteriérové prostory. Pokud bychom to měli vzít stručně, můžeme směle prohlásit, že osvětlení v černé barvě se hodí ven úplně všude. Jako první se nabízí nástěnná osvětlení. Svítidla v této barvě (ať už je řeč o lampách nebo třeba solárním osvětlení) jsou ovšem první volbou i pro terasy nebo prostory zahrad, dokonale však dotváří i atmosféru ve spojení se třpytivou hladinou bazénu.

TIPY: Nástěnné osvětlení nemůže na vaší zahradě chybět. Komfortní variantou je jednoznačně LED svítidlo se senzorem ENDURA, které reaguje na pohyb v jeho okolí.

Řada ENDURA zahrnuje také důmyslnou venkovní lampu, která bude skvěle lemovat váš zahradní chodníček a vést vaše kroky, když se venku setmí.

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i