Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Interiérová svítidla do každé místnosti

Osvětlení interiéru

Lucie

Je tady opět podzim. Čas, kdy většinu času každý tráví spíše doma než na zahradě. Jste si jisti, že jste na období s nedostatkem denního světla dobře připraveni?

Tak a je to tady. Týden se s dalším sešel a z letních měsíců, které jsou plné venkovních radovánek, grilování a velké části dne trávené venku, je zase podzim. Tma začíná mnohem dříve a drží se mnohem déle i ráno. Už zase budete za tmy odcházet do práce a za tmy se z ní vracet. Abyste se v teple rodinného krbu cítili alespoň uvnitř domu, když už se tepla venku nedočkáme, je potřeba si na vše dobře posvítit. Nyní je ten správný čas se pořádně a důkladně porozhlédnout, zda by nějaké to svítidlo nechtělo obměnit či zda vám někde nechybí.


 

Svítidla do všech interiérů

Snad v žádném interiéru, ať už se jedná o dům či byt, by samozřejmě nemělo chybět hlavní svítidlo. Tím se nejčastěji stává lustr či v případně menších místností také třeba stropní svítidlo nebo různé bodovky a podhledová svítidla. Ta jsou v dnešní době stále žádanější právě do této role hlavního svícení. Podle toho, do které místnosti konkrétně centrální svítidlo pořizujete, je třeba zvážit jeho design. Také záleží na celkovém vybavení a stylu. Pokud máte jednodušeji zařízenou domácnost, jistě oceníte klasické lustry. Pokud naopak máte rádi styl honosnější, ani tohle nebude problém. Svoji úlohu mohou plnit skvěle například různá vitrážová svítidla či svítidla křišťálová. Pokud potom potřebujete svítidlo třeba do dětského pokoje, je zde přímo nabídka dětských lustrů, které bývají v různých dětských motivech, jež vaše ratolesti jistě ocení.


  

Také na koupelnu je třeba myslet. Horká vana je teď něco, co budete potřebovat stále častěji. Měli byste si sem pořídit koupelnové svítidlo, které vám bude příjemně svítit a vy zde tak strávíte chvíle odpočinku jako v ráji. Pokud navíc chcete ušetřit za provoz, zaměřte se na nabídku LED svítidel. Také ti, kteří si život rádi ulehčí co nejvíce, budou spokojeni. Různá inteligentní svítidla vám k usnadnění života pomohou.


  null 

Promyslete každý metr

V každé místnosti byste měli mít svítidel několik. Pokud zde máte pouze lustr či stropnici, opravdu to nestačí. Doplňková svítidla jsou totiž stejně důležitá jako ta hlavní. Jen pomyslete třeba na ložnici. Chcete si číst či jdete na toaletu a rozsvítit hlavní svítidlo je zbytečné a mnohdy pro druhého i otravné. Proto jsou zde různé lampy. Ať stolní nebo stojací. Pokud vám budou po ruce hned u postele, je vše v pořádku. Stojací lampa by také neměla chybět v obývacím pokoji. Navíc, pokud si vyberete některou ze stmívatelných, můžete si sami navolit i intenzitu svícení. K televizi si můžete navolit nižší, naopak pokud si budete chtít číst či podobně, můžete svítidlo zesílit. V dětském pokoji je nějaká ta lampička také potřeba. Pro nejmenší u postýlky, pro ty větší u pracovního stolu k psaní úkolů či kreslení.


null 

Do kuchyně se vám může kromě hlavního osvětlení hodit také svítidlo pod kuchyňskou linku. Sem se bude nejlépe hodit některá ze zářivek nebo také velmi oblíbený LED pásek. Že vás nic dalšího nenapadá? A co například schodiště? Nezapomněli jste na něj? Na schodiště a další chodby můžete nainstalovat hezký LED pásek nebo různá orientační svítidla do zásuvky, která vám ulehčí pohyb i v těchto prostorách. Také do koupelny k zrcadlu se LED pásek skvěle hodí. Stačí si jen vybrat ten s vyšším IP krytím. Nad zrcadlem je potřeba mít ovšem kvalitní svítidlo, se kterým na ranní hygienu či líčení dobře uvidíte. Nemělo by svítit příliš ostře, ale ani moc slabě.


null 

Nezapomeňte na detaily

Z domu vám domov vykouzlí nepatrné detaily a doplňky. Nezapomeňte si tedy váš domov kromě kvalitního osvětlení zútulnit. K tomu vám mohou dopomoci již zmiňované LED pásky, které můžete různě nalepit na obývací stěny, stůl či skříně. Na stěny si můžete pořídit různé dekorační svítící nápisy či osvětlené obrazy. Dále si můžete vybrat různé světelné doplňky na parapety či další plochy, které byste rádi trochu oživili.


null   null 

Žádné místo by nemělo být opomenuto. Znovu si váš dům pořádně projděte a pokud něco chybí, napravte to!

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i