Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Osvětlení terasy, které baví

Venkovní osvětlení domu

Monika

Svítidla na terasu jsou perfektním průvodcem dlouhých letních večerů. Vyberte si ta svá u nás.

Patříte mezi milovníky dlouhých letních večerů na terase? Pak jste tu správně. U nás můžete vybírat z několika typů osvětlení a stovek svítidel. Možností je hodně, tak čtěte spolu s námi dál.

Nástěnné osvětlení

Nástěnná svítidla by měla být součástí snad každé terasy. Snoubí v sobě čistě praktickou funkci pro pohodlný přechod z venkovních prostor do domu (a obráceně) a funkci estetickou. Jsou totiž perfektním prostředkem k decentnímu nasvícení zdí, na kterých je najdete. Na většině teras se setkáte spíše s moderními typy světel, nebojte se ale poohlédnout ani po méně obvyklých, jako jsou například nástěnná svítidla připomínající pouliční kandelábry nebo lampy. Za všechny vám doporučíme jeden z našich top produktů, LUNU od Brilagi.

Tip: pokud chcete šetřit energií i životním prostředí, poohlídněte se v kategorii nástěnných svítidel na solární pohon.


Stropní osvětlení

Pokud jsme před chvílí u nástěnných svítidel zmínili, že by neměli na žádné terase chybět, u stropních svítidel to platí dvojnásob. V případě, že máte prostor pouze pro jedno, mějte na paměti, že na jeho zasazení do prostoru stropu záleží. Přirozeně se nabízí, že by mělo dominovat jeho středu, zamyslete se ale i nad tím, jaká další místa jsou pro její osvětlení stěžejní. Velká terasa samozřejmě snese více než jedno stropní svítidlo, nicméně pozor na to, abyste ji při větším počtu nepřesvítili. Při výběru svítidel berte v potaz i barevnost světla a teplotu chromatičnosti. Pro zjednodušení si řekněme, že zlatý střed není krokem vedle. Osvětlení terasy by nemělo být v příliš teplých barvách a zároveň ani příliš studených (odstíny modré). Klasikou je stropní osvětlení, jehož hodnota chromatičnosti se pohybuje okolo 4 000 Kelvinů.

Venkovní girlandy

Světelné řetězy a girlandy už nejsou jen výsadou  oslav nebo svatebních hostin. Jsou cestou, jak vytvořit z vaší terasy po setmění místo jako z romantického filmu. Patří na zábradlí, zídky, stropy, v podstatě i kamkoliv jinam, kam si zamanete. Z prostředí italských vesnic se girlandy propracovaly až do industriálně laděných prostor po celé Evropě a postupem času na zahrady a terasy. A není to překvapivé, protože umí vyčarovat báječnou atmosféru.


Závěsné osvětlení

Méně často se na terasách setkáváme se závěsným osvětlením. V žádném případě to ale neznamená, že se právě na tu vaši nehodí. Venkovní lustry na řetězech svou podobou odkazují především na vintage styl inspirovaný první polovinou 20. století. Obzvlášť hezky vypadá nad venkovním posezením ve středu nad stolem. Dokonale ladí s kovovými prvky venkovního nábytku a je vhodné jej vybírat právě s ohledem na jeho barevnost. Sami si představte, jak toto elegantní svítidlo od BRILAGI může povznést styl vaší terasy.

Senzorové osvětlení

Při výčtu možností osvětlení se musíme dotknout i senzorových svítidel. To vy se naopak při jejich pořízení žádného vypínače dotýkat nemusíte. Senzorová svítidla reagují na pohyb kolem nich. Ušetříte si tak hledání vypínače a zároveň se s ním budete cítit v bezpečí. Nemusíte se s nimi bát falešných poplachů a zbytečného zapínání a vypínání, nerozhodí je totiž hmyz ani vaši domácí mazlíčci. Senzorová svítidla najdete v kategorii nástěnných i stropních venkovních svítidel.



Autor článku:

Monika
Monika E-commerce specialista

Monika má na starost e-commerce oddělení a je fanynkou venkovního osvětlení. Díky ní zjistíte, jaké zrovna frčí trendy ve světě venkovních svítidel. A třeba i to, jak na efektivní osvětlení zahrady a okolí domu.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i