Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Umělý stromeček. Vánoční atmosféra, která neopadá

Aktuality a oznámení

Lucie

V nabídce umělých stromečků na našem e-shopu najdete spoustu druhů, které na první pohled od těch živých nerozeznáte.

Vánoční zvyky se v jednotlivých domácnostech liší. Stejně jako existují rodinné tradice, které jídlo se bude servírovat na štědrovečerní stůl, jsou mezi námi příznivci živých i umělých jehličnanů. Jedná se o snad nejtradičnější dekoraci, která zdobí naše domácnosti během svátků. Proto je potřeba se zamyslet nad tím, který z obou typů je vhodnější pro vás.

Výhody živého a umělého stromku 

Rozlišit, jestli je lepší živý jehličnan nebo umělý, je čistě o subjektivním pohledu. Pravdou ale je, že každý z nich zahrnuje své přednosti i nevýhody.


Živý stromek ze všeho nejvíc vyniká svou nenapodobitelnou vůní, která je se svátečním obdobím neodmyslitelně spojená. Navíc jej budete mít každý rok originální a během těch několika týdnů se vám nestihne omrzet. Mezi jeho nevýhody naopak patří změna barvy a opadávání jehličí, které se postupem času zhoršuje s tím, jak ztrácí na síle. V neposlední řadě mu musíte věnovat více času a úsilí. Od jeho výběru, přes převoz domů, až po zdobení a péči. Samozřejmě nemůžeme zapomenout ani na finanční stránku – každý rok do jeho nákupu vynaložíte kus ze svého vánočního rozpočtu.


Oproti pravému jehličnanu spočívá výhoda umělého stromku především v tom, že vám nikdy neopadá, nezežloutne a vždy mu zůstane jeho pravidelný souměrný tvar. Nemusíte navíc každý rok řešit jeho nakupování ani převoz. Tak ušetříte svůj čas i výdaje. Vybrat si jej můžete rovnou z tepla vašeho domova a vystavit si jej už třeba začátkem adventu. V neposlední řadě navíc volbou umělého jehličnanu šetříte životní prostředí. Každý rok před Vánoci se totiž těch živých pokácí desítky milionů. Na druhou stranu se stromečku jednoduše nezbavíte a musíte vyřešit jeho celoroční skladování.


Široký výběr umělých stromečků

Při výběru mějte na paměti několik důležitých kritérií. V prvé řadě je to jeho výšku. Nejvíce záleží na dvou faktorech: vašich preferencích a dostatku místa. Na našem e-shopu můžete vybírat od těch nejmenších, o velikosti od 30 do 90 centimetrů, ty se perfektně hodí jako dekorace na stůl, případně poličku. Tyto druhy jsou k dispozici pro vnitřní použití. Máte je ovšem skoro bez práce. Ty nejmenší už jsou dodány ve své finální podobě a jejich součástí je i stojánek.


Pokud máte místa více a toužíte po stromku, který napodobí ten živý i svou velikostí, vybírat si můžete z několika variant. Zvolit si můžete ten o výšce 120 cm, přes 150, 180 a 220 cm, až po opravdové velikány o výšce 250 cm. Velikostí ale nekončíme. Vybírat můžete i mezi imitacemi různých druhů jehličnanů, liší se ovšem i svou košatostí nebo průměrem.


Stromky které najdete na našem e-shopu, spojují tyto charakteristiky:

  • Mají přírodní vzhled, takže je na první pohled nerozeznáte od živých
  • Průměr stromu můžete zmenšovat a zvětšovat (dle konkrétního typu)
  • Součástí balení jsou i stojánky

Postavit, umístit, ozdobit, uklidit, skladovat

Na závěr vám dáme několik rad, jak s umělým stromečkem zacházet.


Složení

Vánoční stromeček se skládá z jedné nebo dvou částí, které do sebe jednoduše zasadíte. Po umístění do stojanu vás čeká už jen tvarování větví. Větve můžete roztáhnout do libovolné šířky. Správné tvarování může trvat až několik desítek minut. Podrobné rady a triky, jak vánoční jehličnan postavit, najdete v našem článku.


Umístění

Stromeček nabízí ve svém umístění stejné možnosti jako ten živý. Ty nejmenší poslouží jako dekorace kamkoliv, ty větší ideálně na místa, která jsou centrem vašich rodinných vánočních svátků. Zkrátka tam, kde jej máte nejraději, a kde trávíte se svými nejbližšími nejvíce času.


Zdobení

Ve zdobení umělého stromku není velký rozdíl od toho živého. Základem všeho jsou LED světelné řetězy, které samozřejmě najdete i na našem e-shopu. Jeho podoba už pak zůstává na vaší fantazii. Pokud si jej ale přejete mít už rovnou nazdobený, vybírejte ty kompletně připravené.


Po Vánocích

Úklid umělého stromečku (oproti živým) vám zabere minimum času. Řešit nemusíte jehličí popadané všude kolem ani rozlitou vodu. Skladování souvisí samozřejmě především s jeho velikostí – ty nejmenší bez problémů umístíte třeba do skříňky, pro ty větší je nejlepší volbou sklep, případně garáž.



Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Doporučené produkty

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i