Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Zútulněte svůj domov se svítidly Rabalux

O značkách

Lucie

Každý kout vašeho domova může být útulný. Svítidla Rabalux vám v tom pomůžou.

Rabalux je značkou osvětlení s téměř třicetiletou tradicí a působící ve dvanácti evropských zemích. V jejím portfoliu najdete moderní svítidla, na své si ale přijdou i vyznavači klasického stylu. Rabalux má řešení v osvětlení pro všechny místnosti ve vašem domově. Každý pokoj je však specifický, a to je potřeba zohlednit při výběru vhodného osvětlení.

Obývací pokoj

Při nákupu svítidel do obývacího pokoje myslete na veškeré činnosti, ke kterým jej využíváte. V zásadě by svítidla v obýváku měla zvládat svítit intenzivně, tedy až v hodnotě kolem 3 300 Kelvinů (například na hraní deskových her nebo četbu), pro jiné příležitosti je ovšem vhodnější decentní osvětlení (při sledování filmů a relaxaci). Základem svícení v obýváku je stropní svítidlo (lustr). Ten si nejčastěji zapnete u činností, které vyžadují silné centrální osvětlení. K relaxování je nejlepším řešením pořízení stojací nebo stolní lampy. Ideálně takové, u které můžete jednoduše pomocí stmívače měnit intenzitu svícení.

Ložnice

Pro osvětlení ložnice platí ohledně intenzity svícení velmi podobná doporučení, jako u obývacích pokojů. Dostačující je hodnota kolem 3 000 Kelvinů. K minimalistickému osvětlení ložnice si v podstatě vystačíte pouze se dvěma druhy svítidel: centrálním (stropním) osvětlením a dvěma lampičkami na nočním stolku. Speciální osvětlení se vám také může hodit do blízkosti šatních skříní nebo nad postel. V nabídce Rabaluxu najdete i produkty s dálkovým ovládáním, pomocí nějž můžete vypínat, zapínat nebo měnit intenzitu světel přímo z pohodlí postele.


Koupelna

Osvětlení v blízkosti vody by mělo dosahovat ochranného IP krytí nejméně v hodnotě 44. Základem koupelnového osvětlení jsou opět stropní svítidla, kromě nich jsou však naprostou nezbytností i svítidla nástěnná, případně přímá osvětlení zrcadel. Intenzita osvětlení v koupelně by měla dosahovat až 6 000 Kelvinů.

Kuchyň

Kromě koupelny je právě kuchyně místností, která vyžaduje silné osvětlení. To by mělo dosahovat hodnoty alespoň 4 000 Kelvinů. Základem je stejně jako u ostatních místností stropní svítidlo. Vzhledem k činnostem, ke kterým v kuchyni dochází, je ovšem vhodná i montáž svítidel přímo do závěsných skříněk. Do jídelny a nad kuchyňský stůl se nejlépe hodí nastavitelná závěsná svítidla. Ta by měla být umístěna zhruba 60 centimetrů nad plochou stolu a těsně nad výškou očí sedící osoby. Vhodné je teplé světlo, případně takové, které umožňuje snížení intenzity pro vytvoření příjemné atmosféry u jídla. Nebojte se ani barevných odstínů svítidla, ty kuchyni dodají hravější design.

Dětský pokoj

Dětský pokoj je typickým příkladem místa, ve kterém se odehrávají činnosti vyžadující různé druhy svícení. Ani dětský pokoj se neobejde bez kvalitního stropního svítidla, které poslouží především při hraní. Nezapomínejte ale na hravost a barvy, které se dětem budou líbit. Při usínání vaše ratolest pro změnu ocení kamaráda na nočním stolku v podobě lampičky. Sortiment Rabaluxu toho ale nabízí mnohem víc. Najdete v něm také orientační svítidla nebo lampičky vhodné od těch nejmenších až po teenagery.

Chodba a schodiště

Chodby a schodiště si v prvé řadě vybavujeme světly kvůli bezpečí, na které značka myslí. Schodišťová svítidla můžete umístit přímo na jednotlivé stupínky, případně na zeď vedle nich. Vítaným pomocníkem ve tmě jsou zvláště ta se zabudovaným senzorem pohybu. Rabalux vám poskytne spoustu možností pro osvětlení chodby i schodiště. Je jen na vás, které si zvolíte.


Hledáte tip na perfektní dárek? 

Dekorační lávová lampa od Rabalaxu potěší každého.



Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Doporučené produkty

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i