Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Trendy koupelnová svítidla Ledvance: Jak vybrat správnou kombinaci?

Osvětlení interiéru

Lucie

Světlo v koupelně je často podceňovanou, ale velmi důležitou součástí vybavení našich domovů. Kromě toho, že by mělo být praktické a příjemné, je důležité myslet také na bezpečnost. Zjistěte, jak kombinovat klasická a chytrá LED svítidla pro dokonalou atmosféru.

Koupelna je z pohledu osvětlení velmi specifickou částí domu. Jednak je třeba myslet na vlhkost, případně stříkající vodu, druhak jde často o prostor bez oken, kde potřebujeme dostatečné osvětlení například na holení či líčení, ale zároveň tlumené světlo, které podpoří relaxaci a uprostřed noci neoslňuje. Správnou kombinací LED osvětlení Ledvance získáte optimální množství světla v každé situaci.


Jak vybrat osvětlení do koupelny

Zařizujete novou koupelnu a přemýšlíte, jaké osvětlení vybrat? Ideálním řešením je kombinace několika různých zdrojů. Budete tak mít vždy tak akorát světla, ať už se potřebujete dokonale nalíčit či oholit, relaxovat při příjemné koupeli nebo si jen odskočit na toaletu uprostřed noci.


Perfektní osvětlení v koupelně by se tak mělo skládat minimálně ze tří vrstev:

  • Základní osvětlení, které udává celé koupelně atmosféru
  • Jasné světlo vhodné pro každodenní rituály, jak je líčení a holení
  • Dekorativní osvětlení pro zvýraznění některých částí či prvků koupelny



Vzhledem k vlhkosti koupelny a riziku stříkající vody je velmi důležitou vlastností IP krytí svítidla, které určuje jeho odolnost vůči vniknutí kapaliny. Podle bezpečnostní zóny můžete zvolit svítidla se stupněm krytí:

  • IP44 (odolnost proti stříkající vodě) – obecné osvětlení v koupelnách
  • IP65 (odolnost proti tryskající vodě) – nepřímé osvětlení kolem sprchy a vany
  • IP67 (odolnost proti vniknutí vody i při dočasném ponoření) – přímé osvětlení ve sprchách nebo vanách


Základní osvětlení koupelny

Nejdůležitějším typem osvětlení je v koupelně hlavní zdroj, který dodá dostatek světla kdykoliv je potřeba. Nejčastěji se jedná o stropní svítidla, zapuštěná bodová svítidla nebo nástěnná svítidla. 


Pro hlavní osvětlení v koupelně je vhodná teplota chromatičnosti 2700 nebo 3000 K. Nižší hodnota, tedy teplá bílá, podporuje relaxaci a zajistí, že večer světlo není příliš agresivní, neutrální bílou zase oceníte po ránu, když se vypravujete. 


Oblíbené je proto bodové osvětlení, které umožňuje světlo rovnoměrně rozprostřít po celé místnosti. Vhodnou variantou je také stropní svítidlo s nastavitelnou teplotou pomocí nástěnného vypínače


Tip: Zejména v koupelnách bez okna je ideální jako hlavní zdroj zvolit barvu světla, která co nejpřesvědčivěji napodobuje přirozené denní světlo.


Chytré osvětlení koupelny

Osvětlení Ledvance s technologií SMART+ umožňuje upravovat jas a měnit teplotu barev jednoduše pomocí aplikace v telefonu nebo skrz hlasové asistenty jako Alexa a Google Assistant. U stmívatelného koupelnového svítidla SMART+ si tak kdykoliv podle potřeby vyberete ze široké škály teploty barev od 3 000 do 6 500 K.


Při líčení, holení nebo vytváření účesu je ideální, když na vás světlo míří z různých úhlů, aby bylo rovnoměrně rozprostřené. Proto doporučujeme stropní svítidlo doplnit o osvětlení zrcadel. LED stmívatelné koupelnové nástěnné svítidlo SMART+ umístěné po obou stranách zrcadla zaručí, že vám při vypravování neunikne žádný detail.


LEDVANCE SMART+ osvětlení v koupelně: to správné osvětlení pro každou situaci


Dekorativní osvětlení koupelny

Pomocí osvětlení svou koupelnu snadno proměníte v soukromé lázně. Stačí jednoduchý LED pásek a můžete si užívat terapii barvami v pohodlí domova. Například stmívatelný pásek SMART+ FLEX umožňuje výběr z až 16 milionů barev. Vybrat si tak můžete například uklidňující zelenou, stimulační červenou nebo radostnou žlutou barvu, ale také decentní bílou, kterou nasvítíte zajímavý prvek v koupelně. 


Pro ozvláštnění prostoru můžete sáhnout také po koupelnových doplňcích se zabudovaným LED podsvícením. V naší nabídce najdete například nástěnný věšák, držák ručníků nebo poličku s podsvícením.


Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Podobné články

Jak vybrat správnou barvu světelného zdroje? Světelné zdroje
Jaký vybrat kuchyňský lustr? Kuchyňské osvětlení

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i