Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Jaké vybrat stropní svítidlo do koupelny

Koupelnová svítidla
Odpověděl:
LucieLucie

Odpověď:

Jestliže máte rádi moderní trendy, můžete koupelnu osvětlit LED pásky či podhledovými svítidly.

Koupelnu lze osvětlit několika typy svítidel, nejčastěji lidé kupují přisazená stropní svítidla, ale poslední dobou jsou trendy podhledová svítidla a LED pásky.

Bodovky na strop i na stěnu

Koupelna je prostorem, kde bývá obvykle jen malé okno, takže většinu světla vytvoří umělá svítidla. Ta se umísťují jednak nad zrcadlo (více se můžete dočíst v článku Jaké vybrat koupelnové osvětlení nad zrcadlo) a pak na strop a stěny. Ať už si vyberete jakýkoliv typ, vždy si zjistěte, jakou má dané svítidlo hodnotu IP krytí, abyste věděli, do jaké části koupelny můžete světlo umístit (více se můžete dočíst v článku Jaké vybrat koupelnové svítidlo).
Jestliže jste příznivci jednoduchého střídmého designu, mohlo by se vám zalíbit přisazené stropní svítidlo, tzv. stropnice. To je, jak už název napovídá, přímo u stropu, a dává tak intenzivní rovnoměrné teplo. Je většinou kulatého tvaru, ale existují i čtvercové varianty. Koupelnu můžete osvětlit také bodovými světly, jež jsou umístěné buď na stropě, nebo na stěně. V případě větší koupelny doporučujeme ještě umístit nástěnná svítidla.

Trendem jsou podhledová svítidla

Pokud toužíte po moderní koupelně, doporučili bychom vám si zakoupit LED pásky, které můžete i barevně měnit. Velmi trendy jsou také bodová podhledová svítidla, která jsou zapuštěná přímo do stropu. Jejich výhodou je, že nenarušují linii stropu a přitom poskytují dostatek světla. Některé typy podhledových svítidel lze navíc natáčet do různých směrů.


Je jasné, že v koupelně je potřeba pořádně vidět, takže na osvětlení příliš nešetřete. Nezapomínejte, že na intenzitu osvětlení má vliv i barva dlaždiček. U tmavých obkladů se bude světlo méně odrážet než u světlých, takže pak jsou potřeba silnější světelné zdroje nebo jejich větší počet.
Když už je řeč o světelném zdroji, tak na jeho výběr se také zaměřte. Abyste viděli jasně, barva žárovky by měla být chladně bílá a měla by co nejvěrněji zobrazovat barvy (tedy Ra by mělo být minimálně 80).
null 
 

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Doporučené produkty

Další dotazy z kategorie

Jak vybrat správnou barvu světelného zdroje? Světelné zdroje
Jaký vybrat kuchyňský lustr? Kuchyňské osvětlení

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i