Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Jak vybrat osvětlení?

Osvětlení interiéru

Monika

Již je po Vánocích a léto zatím v nedohlednu. Co takhle si tedy čekání na letní dny zpříjemnit nějakým pěkným svítidlem?

Každý z vás má rád jiný styl a podle toho se odvíjí celý design a vybavení vašeho domu či bytu. Jestliže si nevíte rady jak vybrat osvětlení, stačí se na našich stránkách zaměřit na vámi požadovaný typ a styl osvětlení a věřte, že budete mít v hlavě nespočet nápadů, jak si vaše obydlí zútulnit.
Pokud tedy víte, že právě nové svítidlo je to pravé, co byste nyní potřebovali či chtěli pro radost, jistě víte, že zde najdete kromě mnoha dalších věcí především dva základní typy svítidel.
  • Interiérová svítidla
  • Exteriérová svítidla

Interiérová svítidla

Interiérových svítidel je opravdu velká spousta. A to jak z hlediska různých typů, tak stylů.



  • Lustry, bodovky či stropnice
Lustry či podobné osvětlení jsou jedním typem interiérových svítidel, které nechybí snad v žádné domácnosti. A to ať už v menších či větších prostorech. Centrální osvětlení v podobě různých lustrů snad nikdo nepostrádá. Někdo má raději klasická svítidla, jiný honosnější styl. Křišťálová svítidla vám dodají tu správnou tečku za celým vybavením, rustikální či vitrážová svítidla vypadají neméně zajímavě. Především je však důležité dobře si vše promyslet, aby vám spolu vše korespondovalo. Pro každého je tu to, co potřebuje. Do bytů a domů, které mají nižší stropy nebo jsou celkově menších rozměrů, se budou skvěle hodit různé stropnice, které nejsou náročné na prostor. Také bodová či podhledová svítidla vypadají velice zajímavě a svůj účel také plní dokonale0.


 
  • Lampy a lampičky všeho druhu
Dalším typem svítidel, který má doma snad každý, a to v nejedné místnosti jsou různé lampy a lampičky, které plní funkci doplňkového osvětlení. Velmi oblíbené jsou stojací lampy, které se často umísťují do obývacích pokojů, kde vám navodí příjemnou atmostéru. Ovšem není to jediná místnost, kde najdou stojací lampy svoje uplatnění. Bez stolní lampičky se potom neobejde snad žádný noční stolek v ložnici či psací nebo pracovní stůl, a to jak už třeba v dětském pokoji, tak i v pracovně.


                                        

Exteriérová svítidla

Nejen interiér vaší domácnosti si zaslouží být kvalitně osvětlen. Je dobré myslet také na vaši zahradu a další venkovní prostory kolem vašeho domu. Úspornou variantou jsou kupříkladu solární svítidla, která se přes den nabijí slunečním zářením a tato energie jim pomáhá svítit, jakmile se setmí. Nad vchodem bezpochyby oceníte některé senzorové svítidlo, které se rozsvítí, jakmile zaznamená pohyb a vy tak už nebudete muset hledat po tmě vypínač. Ale také k bazénu, který někteří z vás vlastní, si můžete svítidla obstarat už nyní.


 
Jak svítidla interiérová, tak i do exteriéru jsou zde opravdu v nepřeberném množství. Jestliže vám některé doma stále chybí nebo je potřeba jej vyměnit, učiňte tak nyní a na nic nečekejte. Je přece potřeba si jednou za čas udělat radost.

Autor článku:

Monika
Monika E-commerce specialista

Monika má na starost e-commerce oddělení a je fanynkou venkovního osvětlení. Díky ní zjistíte, jaké zrovna frčí trendy ve světě venkovních svítidel. A třeba i to, jak na efektivní osvětlení zahrady a okolí domu.

Slevy, novinky, inspirace

Přihlaste se k odběru newsletteru a nic vám neuteče.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 111(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 
    
  
 
 

Podobné články

Jak vybrat správnou barvu světelného zdroje? Světelné zdroje
Jaký vybrat kuchyňský lustr? Kuchyňské osvětlení

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i